Jump to content

Преди да се регистирате и включите активно в нашите форуми, молим ви да се запознаете с темата "Какво е Без Мотика?".

Димо 33

Манджелъци по китайски

Recommended Posts

Димо 33

Зелен боб по китайски

1. Запържват се пресен джинджифил, чесън и малко кайенски пипер, на умерен огън.

2. Добавя се бланширания зелен боб(най- често готов от фризера), сол, черен пипер и след малко, прясно запечен бял и черен сусам. Тук огънят е силен. 

3. Накрая чаша вода, царевично нишесте (2-3 лъжички в зависимост от чашата) и соев сос за глазурата(слагам на око, но повечко).

Има вариант към соса да се добави малко оризов оцет и захар за сладко-кисела нотка. 

Както при всички поевропейчени китайски ястия, важното е зеленчуците да останат хрупкави, но добре сготвени, а овкусяването достатъчно, но и балансирано. Толеранса за снемане от котлона обикновено е плюс - минус 15 секунди. Като изключим това, самото готвене в китайски стил е лесно и просто. 

Нужен е уок и силен котлон. Готви се за минути и пак за толкова се изяжда. :)

 

  • Харесвам 4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Аси

Супер, много благодаря и щом има нова тема ще има и още рецепти, нали?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Димо 33

Да, таман да знам как съм ги правил, понеже не помня нищо и май всеки път импровизирам. :))

  • Ха-ха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване