Jump to content

Преди да се регистирате и включите активно в нашите форуми, молим ви да се запознаете с темата "Какво е Без Мотика?".

alys

Парена туршия

Recommended Posts

alys

Направих хибрид между две рецепти. Маринатата направих както тази на Краси, но намалих захарта до 100 г, вместо 150 г (добавих дафинов лист и черен пипер на зърна). Парих в маринатата пипера и зелените домати (освен набодени с вилица, ги цепнах на кръст).

Карфиола начупих на розички, морковите нарязах на кръгчета. Охладих маринатата, залях ВСИЧКИ зеленчуци, разбърках и така престояха навън на студено една нощ. След това наредих в буркани + чесън и магданоз (отгоре и отдолу). Преди да сложа зеленчуците в буркани, нарязах зелените домати на четвъртинки. Стерилизирах 10 минути. 

Рецептата на Краси Лазаров в оригинал

4кг. месест пипер, две глави чесън, целина на вкус
Марината: 1 л. вода, 150 мл. олио, 200 мл. оцет, 150 гр. захар, 60 гр. сол или на вкус.
пиперът се изтърбушва и нарязва на четвъртини, когато заври маринатата пиперът се слага в нея на порции, престоява около 2 минути и се изважда. Поставя се в съд и когато изстине маринатата се изсипва в съда с пипера. Престоява няколко часа, след това се напълва в буркани и се залива с маринатата, като се обира горният слой с мазнината. Стерилизира се 10 минути.

 

IMG_20211021_112515.jpg

IMG_20211021_115321.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване