Пермакултурата с Ракеш

Гого
От Гого,12.03.2015
  • 1734 прегледа
  • 0 коментара

Пермакултура в действие - дизайн на устойчиви общности

Семинар и дискусия върху всички системи през призмата Пермакултура

 

Как можем да използваме пермакултурата като инструмент за проектиране, за да създадем заедно цялостна система за поддържане на нашите нужди в хармония с тези на останалите около нас и с тези на планетата?

 

Как подобряването на средата, която обитаваме физически, ни помага да развием нашите човешки социални системи?

 

И как всичко това може да бъде постигнато с по-малко енергия, време и работа и повече радост, отколкото можем да си представим?

 

Този разговор и дискусия с водещ Ракеш “Rootsman Rak” ще разгледа пълния потенциал на Пермакултурата като нещо повече от градинарство. Когато включим всички елементи от цялата система – вода, енергия, постройки, отпадъци, транспорт, общност и търговия..., ние имаме способността да създадем една изобилна, устойчива и гъвкава система с ниски разходи за поддръжка.

 

Започваме с преглед на принципите за проектиране в Пермакултурата и продължваме с детайли за различните ситуации, където можем да ги приложим. Това ще ви бъде полезно, ако току-що научавате за тази тема или сте готови да прилагате и развивате ваша пермакултурна система - от градски общностни проекти или градина на вилата за уикенда до основаване и стартиране на нова общност.

 

Как да планираме бъдещето с оглед на новите модели на човешкото общество в еко селищата, но да продължаваме да бъдем издържливи и самодостатъчни в настоящето? И в преходните стратегии – как можем да използваме ресурсите и възможностите в традиционните селища и градове, за да работим заедно за нови форми на общество? Как да учим, работим и търгуваме на принципите на грижа за земята, грижа за хората и споделяне на изобилието?

Коментари

Все още няма коментари.

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!


Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.


Вход

IP.Board Videos by DevFuse