Jump to content

Преди да се регистирате и включите активно в нашите форуми, молим ви да се запознаете с темата "Какво е Без Мотика?".

Пермакултурата с Ракеш

Гого
От Гого,12.03.2015
  • 1908 прегледа
  • 0 коментара

Пермакултура в действие - дизайн на устойчиви общности

Семинар и дискусия върху всички системи през призмата Пермакултура

 

Как можем да използваме пермакултурата като инструмент за проектиране, за да създадем заедно цялостна система за поддържане на нашите нужди в хармония с тези на останалите около нас и с тези на планетата?

 

Как подобряването на средата, която обитаваме физически, ни помага да развием нашите човешки социални системи?

 

И как всичко това може да бъде постигнато с по-малко енергия, време и работа и повече радост, отколкото можем да си представим?

 

Този разговор и дискусия с водещ Ракеш “Rootsman Rak” ще разгледа пълния потенциал на Пермакултурата като нещо повече от градинарство. Когато включим всички елементи от цялата система – вода, енергия, постройки, отпадъци, транспорт, общност и търговия..., ние имаме способността да създадем една изобилна, устойчива и гъвкава система с ниски разходи за поддръжка.

 

Започваме с преглед на принципите за проектиране в Пермакултурата и продължваме с детайли за различните ситуации, където можем да ги приложим. Това ще ви бъде полезно, ако току-що научавате за тази тема или сте готови да прилагате и развивате ваша пермакултурна система - от градски общностни проекти или градина на вилата за уикенда до основаване и стартиране на нова общност.

 

Как да планираме бъдещето с оглед на новите модели на човешкото общество в еко селищата, но да продължаваме да бъдем издържливи и самодостатъчни в настоящето? И в преходните стратегии – как можем да използваме ресурсите и възможностите в традиционните селища и градове, за да работим заедно за нови форми на общество? Как да учим, работим и търгуваме на принципите на грижа за земята, грижа за хората и споделяне на изобилието?

Recommended Comments

Коментари

Все още няма коментари.

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

IP.Board Videos by DevFuse
×
×
  • Създай нов...