Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

alys

Подправка за супа без варене

Recommended Posts

alys

Домати, кромид лук, червени и зелени чушки (пипер), моркови по 1 кг + магданоз, копър, дюлеви листа и лозови пръчки за притескане в буркани. 

На 1 кг зеленчук 125 г сол. Всичко се настъргва на едро ренде с кухненски робот или се нарязва на малки парчета. Разбърква се хубаво, слага се в буркани. Сместа се покрива с дюлеви листа (вишневи и подобни), притиска се с лозови пръчки и се съхранява на хладно. 

Има рецепти с повече сол, но тази я пробвах и ми хареса. Бързо свърши и не помня дали бурканите бяха в мазето или в хладилника. За по-сигурно ще ги сложа в неотопляемата част на къщата. 

  • Харесвам 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

А като я ядеш, идва ли много солена, или я разреждаш някак или как? 125 г сол на кило домати е уау.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
alys

Не соля яденето. Слагам 1-2-3 с.л., опитвам да не пресоля. То затова е подправка, а не гювеч или паприкаш. :tounge_wink: Имаше рецепти с двойно повече сол, но не обичам много солено. Прави се много бързо, после също толкова бързо свършва.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
алина

Сега е момента за събиране на коприва.Рецептата е за заквасена коприва, може да сложи вътре малко киселец.

https://povar.ru/recipes/kvashenaya_krapiva-81839.html

За 100 гр коприва 5 гр-сол. Съхранява се в в хладилника( мразилка)порционно в контейнерчета или в един контейнер( при готвене да се чупи). Коприва може да се слага и в омлета с домати.

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване