Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

alys

Ореховки с брашно

Recommended Posts

alys

Необходими съставки:

500 грама орехови ядки

300 грама бяло брашно

200 грама захар

200 грама масло

2 яйца

1 чаена лъжица бакпулвер

1 чаена лъжица канела

1/2 чаена лъжица сода бикарбонат

Инструкции:

Почистете ореховите ядки и ги смелете на ситно в блендер.

Смесете брашното, захарта, бакпулвера, канелата и содата бикарбонат в купа и разбъркайте добре.

Разтопете маслото и оставете да се охлади до стайна температура.

Смесете разбитите яйца с охладеното масло и добавете сместа от брашно, захар, бакпулвер, канела и сода бикарбонат. Разбъркайте добре, докато получите гъста смес.

Добавете смлени орехови ядки в тестото и разбъркайте добре.

Сложете тестото в хладилника за около 30 минути, за да се стегне.

След като тестото е стегнало, загрейте фурната на 180 градуса.

Оформете тестото на малки топчета и ги сложете на подплатени с хартия за печене тави, като оставяте между топчетата достатъчно разстояние.

Печете в предварително загрята фурна за около 15-20 минути, докато ореховките станат златисто кафяви.

Извадете от фурната и оставете да се охладят.

IMG_20230408_205659~2.jpg

  • Харесвам 3
  • Мерси 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

Последната стъпка е "Донесете ги на срещата и всички ще ги изядат" :) Благодаря! (макар че стана малко бой за последната :D )

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Оля

Аууу, а този посадъчен материал го пропуснах! Кога е следващата среща? :P 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване