Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

alys

Сироп от арония

Recommended Posts

alys

Вода, захар и арония 1:1:1. (В моя случай 1,5 л вода, 1,4 кг захар и 1,4 кг арония. Умишлено увеличих малко водата.) Загряваш водата, разтваряш захарта, добавяш аронията. Ври 15 минути, пасираш с пасатор, ври още малко. Сипваш в загрети бурканчета и обръщаш. По желание може да се прецеди преди консервиране.

  • Харесвам 2
  • Мерси 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

Ние го правим по студен метод. За по-бърза рецепта - месомелачката, пюрето 1:1 със захар и в буркани. Седи 40 дни в мазето горе-долу и после го цедим с тензух и в шишенца в мазето или хладилника. Идеята е да се запазят повече от веществата, които биха заминали при варенето. Иначе като за сиропче за кеф, топлия метод е много по-бърз!

  • Харесвам 2
  • Мерси 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
alys
На 18.08.2023 г. at 20:11, alys написа:

Вода, захар и арония 1:1:1. (В моя случай 1,5 л вода, 1,4 кг захар и 1,4 кг арония. Умишлено увеличих малко водата.) Загряваш водата, разтваряш захарта, добавяш аронията. Ври 15 минути, пасираш с пасатор, ври още малко. Сипваш в загрети бурканчета и обръщаш. По желание може да се прецеди преди консервиране.

Днес видях, че във всички буркани има малко плесен отгоре. При отваряне се чу хубав звук, но преварих сиропа. Ще стерилизирам. И ще ползвам обикновените капачки, а не на винт.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване