Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Жоро

Мехлем от люти чушки

Recommended Posts

Жоро

Здравейте, и преди съм споделял нещо по темата ако не се лъжа, но сега се радвам да мога да се представя с един наистина уникален продукт, който не просто лекува, но може да вдигне и мъртвец от леглото. 
Уникалността му (поради която не можете да срещнете подобен в аптеките) е в дозите масла, които ползвам, защото се оказва, че във фармацевтиката разрешените дози (специално за капсаицин и камфор) са доста под това, което е поносимо и понякога необходимо.

За направата ползвам екстракт от люти чушки със сила 100-200 000 SHU ( при възможност бих ползвал и с най-лютите от над 1M), камфор, базови масла (гроздово, какаово и карите), и етерични масла от джинджифил, арника, хвойна, розмарин, мента и евкалипт. За около 500 гр базови масла ползвам около 30-50 гр. сухи люти чушки с въпросната сила, 50 гр камфор и по 10 мл (една опаковка) от изброените етерични масла. Съотношението на базовите масла е около 250 гр. карите и по 125 грозде и какао, но може да варира според желаната твърдина.

Излиза на цена под 10 лв за 100 гр при съставки на дребно и с тази сила стига за доста дълго. Става за всякакви простуди, схващания, изтръпвания, студени крайници, болки по тялото и ставите, артрити и тендинити и ефекта му е не само моментален но и дълготраен. Може да се комбинира с ядене на много люти (100 000 SHU +) чушки или сосове, при което ефекта се усилва.

Нищо общо с Волтарен и каквото още предлагат. В аптеките има и подобни мазила, но както казах, с недостатъчна сила, а и специално в тази комбинация не съм срещал. Успех и внимавайте къде се пипате, докато го приготвяте и ползвате :>

P.S. Капсаицинът има дразнещо действие върху цялата нервна система, като оказва специален ефект върху рецепторите за болка, като ги блокира. Използва се за локално лечение на възпалителни и дегенеративни заболявания на мускулно-скелетната система или просто ако искате да сте здрави :)

 

  • Харесвам 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Panik

Мдам....лютите чуки действат не само на езика и устата :) Една година късна есен реших да използвам дообраните 30-40 везани пиперки (повечето зелени). Без да се замсилям ги изчистих с голи ръце, изчегъртвайки семките с палец и показален. Довволен от свършената работа сегнах пред компютъра и след 20 мин "лечението" започна :) Усещането е все едно ръцете ти горят! Непоносимо! Изчетох целия нет за лек. Какво ли не пробвах. Мих се с веро, със зехтин, с топла ракия, и накрая бях толкова отчаян че дори пробвах (както пише в нета) с разредена белина. Никакъв ефект. Единственото спасение се оказа купа със студена вода и лед в нея. Извадя ли ръцете и след 10 секунди почвам да умирам! Добре че имах достатъчно лед че да потдържам студа 3-4 часа :) Някъде към 2-3 след полунощ установих че (без купата) болката вече не е убийствена а почти поносима и се запътих към леглото излекуван от всички болежки в ставите :D

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване