Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Hristo Pavlov

Табелки за надписване на дървета и други растения

Recommended Posts

inna
На 5.12.2024 г. at 21:39, viktoriay написа:

Аха! Е, моята е съвсем елементарна :smile:

схема.jpg

Аз съм впечатлена от огнището!!! Е, и от броя на дърветата, за да съм честна! Става  ли за горене на по-големи съчки и клони,защото имам много отпадък, който не влиза в дробилка, а нямам къде да горя. Имам едни огнеупорни тухли, които се чудя как да оползотворя и търся идеи.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
viktoriay
преди 3 часа, inna написа:

Аз съм впечатлена от огнището!!! Е, и от броя на дърветата, за да съм честна! Става  ли за горене на по-големи съчки и клони,защото имам много отпадък, който не влиза в дробилка, а нямам къде да горя. Имам едни огнеупорни тухли, които се чудя как да оползотворя и търся идеи.

Благодаря! Аз съм на принципа"луд умора няма" и докато не запълних цялото място не се спрях.:lol: Не е истина колко грижи си искат всичките растения почти целогодишно! А огнището не е толкова голямо- големият кръг е плочника около него :grin: Иначе огнището е със 60 см светъл отвор и и поне толкова високо, с бетонова основа. Иззидано е от огнеупорни тухли и отвън, на 2 см разстояние, с втори пръстен от обикновени плътни тухли/нямах достатъчно огнеупорни за да ги подредя с тясната част към отвора и да получа достатъчно дебела стена от раз/ От страни има отвор в който могат да се набутват по-дълги клони, които постепенно да изгарят.От вътре е измазано с огнеупорна пръст/цимент, а от вън-с лепило за плочки/или с обикн.цимент/Очертах си камъни в почти втвърденото покритие и оцветих. Ето снимки от различни моменти на оцветяването. Успех с вашето огнище!

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
inna

Много благодаря за изчерпателния отговор.За съжаление, явно има проблем със снимките ,но нищо, сигурна съм, че е хубаво! Един въпрос имам за самото дъно на огнището- предполагам, че е земя, или може би чакъл?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
viktoriay
преди 2 часа, inna написа:

Много благодаря за изчерпателния отговор.За съжаление, явно има проблем със снимките ,но нищо, сигурна съм, че е хубаво! Един въпрос имам за самото дъно на огнището- предполагам, че е земя, или може би чакъл?

Първо изкопахме кръг с около 5 м.диаметър и засипахме с трошляк/наситнена скална маса/ и отгоре слой пясък за по-удобно полагане на плочите около огнището. Дъното исках да е от тухли, подредени на около 5 мм една от друга и после да засипем фугите с пясък за да има естествен дренаж при евентуален дъжд. После се оказа, че трябва да повдигнем малко нивото на дъното, та променихме плана и изляхме дъното от бетон с малко армировка.

jRGU_VZr.jpg

Y3C_1xiq.jpg

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
inna

Чудесно е! Особено идеята с отвора! Преровила съм много страници в интернет за огнища, но на такова решение не бях попадала. Кой да предположи, че разковничето ще е в темата за етикетите :wink:! Много благодаря още веднъж!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
viktoriay
преди 59 минути, inna написа:

Чудесно е! Особено идеята с отвора! Преровила съм много страници в интернет за огнища, но на такова решение не бях попадала. Кой да предположи, че разковничето ще е в темата за етикетите :wink:! Много благодаря още веднъж!

:grin: няма защо! В YouTube има доста руски клипчета по темата. Пишете" очаг своими руками"

Редактирано от viktoriay

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

В момента само ти разглеждаш тази страница.

• Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване