Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Жоро

Домашен Шоколатл

Recommended Posts

Жоро
Публикувано (Редактирано)

Оставям детайлите на въображението на четящите. Идеята на темата е, че не можете да си представите колко лесен технологично е за направа, а предвид задълбочаващата се криза в двете най-големи производителки на какао ( Гана и Кот Д'Ивоар) е много вероятно скоро твърде малко хора да могат да си позволят качествен такъв, да не говорим за fair trade или, кхм, био. 

Необходими са само какао на прах/ и зърна евентуално/ и какаово масло. За тези от вас, дами или господа, които ги е страх да се почувстват в ролята на Жулиет Бинош от един твърде сладникъв филм, за да му обръщаме сериозно внимание, представям една Ацтекска рецепта, чиито съставки може да изглеждат странни, но повярвайте, никак не са случайни. 

"

1 ½ cups water

1 green chile pepper, sliced

4 cups water

¼ cup unsweetened cocoa powder

2 teaspoons vanilla extract (това вероятно е, защото оригиналната рецепта не е в тези дозировки въобще, но шушулки ванилия се намират...все още )

"

Както сами можете да видите от рецептата, бъркането на шоколада със сладкарството е някаква тежка модерна болест (като диабета?), а разликата е от горното до, примерно, баклава. 

Захарта е обида за шоколада, недраги Сушард, Нестле, и прочее прелетни за региона...птици. 

P.S. Не знам за Швейцария на балканите, на мен и Белгия ми стига, но явно цял живот съм бил твърде скромен за обкръжението си, сори. 

Редактирано от Жоро

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване