Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Славянски

Черници (Morus alba/rubra и други). Сортове и отглеждане.

Recommended Posts

Боби Димитров
преди 26 минути, Славянски написа:

една черница от Rudniccy, която уж и тя беше Илинойска, но според мен си е alba

А това как го установи, защото и при мен, и в новата овощна сложихме по една такава, та ми е интересно по какво се отличава? Плод ест не са дали.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Листата на тази от Грийн отговарят на описанието. По-големи са и малко по-груби. Също пъпките мисля бяха по-тъмни, може би не като на nigra чак, но не и зелени като при alba. Ще трябва да ги снимам. Тази полската като кора и пъпки е досущ като тукашните черници. Листата са по-назъбени като на смокиня 

• Мерси 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
embedeo
преди 1 час, viktoriay написа:

Отделно бях решила да калемя дърветата с различни сортове и дано на пролет пак не остана излъгана от тези дето ми обещаха калеми! Дръвчетата са на присадка и с добри корени. Питах кои са сортовете защото съм си направила схема на цялата градина с вида и сорта на дърветата.

Да-а-а, мисля че постепенно ми се изяснява картината! Вие, @viktoriay , сте точно за тук (за тази и още една тема във форума), както и ние, останалите почитатели на черниците! Имам предвид, че в ретроспекция, най-доброто което сте могла да направите, е първо да пишете в тази, или в друга, или в нова тема, че искате черници с еди-какви-си качества. И веднага щяхме да се отзовем с въпроси, съвети и (обещания за) калеми или отводи. :)

Още повече, че се оказва, че Вие или вече умеете да присаждате или поне имате желание да се научите. Което е прекрасно, защото увеличава възможностите (вариантите) Ви. Дава Ви повече избор.

Например, Вие сама казвате, че вече нямате място  за нови черничеви фиданки в градината си, а пък чрез присаждане на калеми от различни сортове върху вече установените у вас фиданки може да комбинирате два или повече сорта на едно дръвче. Това комбиниране понякога си има тънкости и го казвам с известни условности, но все пак дръвче с повече от един сорт не може да си купите от разсадник -- може или да си го направите сама или да го направи приятел за Вас.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

В момента само ти разглеждаш тази страница.

• Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване