Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Славянски

Групова поръчка от Полша, 2024

Recommended Posts

Bore
преди 7 часа, Славянски написа:

Чакам инфо от още двама-трима души и ще окомплектовам поръчката да видим какво ще излезе.

Нали до края на октомври бре? Аз се помотвам... 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Ами действайте, че ще падне сняг след някоя и друга седмица. Нали трябва и да се сади. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Bore
Отговорено (Редактирано)

Влизам в поръчката с две растения на обща цена 53 злоти (около 25 лева):

Шизандра: https://www.szkolka-rudniccy.pl/pl/rosliny-owocowe/632-cytryniec-chinski-schisandra-chinensis.html

Къпина "Глорнива": https://www.szkolka-rudniccy.pl/pl/rosliny-owocowe/739-jezyna-wielkoowocowa-glorniwa-rubus-fruticosus.html

Чакам и една приятелка да каже какво ще иска. Евентуално и аз ще добавя още нещо. До неделя най-късно сме готови.

Редактирано от Bore
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
алина
Отговорено (Редактирано)

Славянски, да поканя ли от друг форум ? Понеже запали за хибискусите една съфорумка, че Свети Граал поръчах всъщност за нея.,, ако тя още иска. Тя още не отговорила, днес много хора са заети. Ако тя се откаже, то аз искам да помоля да ми намалиш поръчката с този хибискус Свети Граал. 

Редактирано от алина

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
алина

Славянски до утре  може ли? Надявам се, че утре ще отговори.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Може. Чакам инфо от още двама.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
kokorko

А тук ли да се пише в темата какво искам?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Пиши тук. Може и на лични ако искаш.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
kokorko
алина

Славянски, остави  както е. Не знам причината защо не се обажда.но после се окаже, че причината е уважителна. Нека да бъде така , като е..без промени.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Дотук имаме към 70 растения, Боби. Чакам инфо от още двама души. Не виждам как ще препълним половин пале.

• Мерси 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
алина
Отговорено (Редактирано)
преди 14 часа, Славянски написа:

Дотук имаме към 70 растения, Боби. Чакам инфо от още двама души. Не виждам как ще препълним половин пале.

Трябваше да се обединят двата форума в поръчката, Хобикафе за да съберат един палет. Винаги  , като прецених един месец събират желаещите.А сега минус че растенията не са евтини. Това би могла да направи Венетка, но тя се отцепи от колективната, кое за нея може би и изгодно, не знам. На форума Хобикафе има и Алис и много други. Ако ще стане много скъпо, Славянски, то струва ли да правим поръчката? Ще стане не колективна, а почти индивидуална по цената. Не знам, прецени. Оставих поръчката си в същност   за да те подкрепя.. Казвайки на себе си и за себе си:едно да искаш, друго  е да  можеш..:smile:

Редактирано от алина
  • Мерси 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски
Отговорено (Редактирано)

Към момента транспортът е по 4 лв. на растение, но и чакам инфо от още 4 човека (двама при мен и двама при Боби). Тъй че ще пада още цената. И аз мога да добавя нещо за запълване. При Венетка цената беше 70 лева за 11 растения, което е по повече от шест лева на растение само транспортът.

Редактирано от Славянски
  • Мерси 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

преди 1 час, алина написа:

Оставих поръчката си в същност   за да те подкрепя..

Няма какво да "подкрепяш", това не е някаква социална кауза, а покупка от онлайн магазин. Безсмислено е да купуваш нещо, което не го искаш, просто защото има поръчка - с това не "помагаш" на никого. От "обединение" никой няма да спечели нищо, единствено аз и Славянски ще затънем в бумащина и потенциален финансов риск.

Не се целим в пале, нито в половин пале. Колкото се събере - толкова. Винаги е било така и доставката се вижда каква ще е в последния момент. Транспорта се дели пропорционално, ако е 200 евро транспорт на 100 растения, тогава 2 евро на бройка и така.

От мой човек ще дойдат 10-15 растения още. Като гледам другите са се разписали вече.

Аз предлагам до идната неделя да трупаме и затваряме заявките.

Със Славян говорихме, че той не иска да ползва количката на сайта, така че ще прати текст списък към каката, а после същия тоя списък ще го прати и на мен, за да мога при разпределянето да виждам кой какво има.

• Мерси 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
алина
преди 51 минути, Боби Димитров написа:

Няма какво да "подкрепяш", това не е някаква социална кауза, а покупка от онлайн магазин. Безсмислено е да купуваш нещо, което не го искаш, просто защото има поръчка - с това не "помагаш" на никого. От "обединение" никой няма да спечели нищо, единствено аз и Славянски ще затънем в бумащина и потенциален финансов риск.

Не се целим в пале, нито в половин пале. Колкото се събере - толкова. Винаги е било така и доставката се вижда каква ще е в последния момент. Транспорта се дели пропорционално, ако е 200 евро транспорт на 100 растения, тогава 2 евро на бройка и така.

От мой човек ще дойдат 10-15 растения още. Като гледам другите са се разписали вече.

Аз предлагам до идната неделя да трупаме и затваряме заявките.

Със Славян говорихме, че той не иска да ползва количката на сайта, така че ще прати текст списък към каката, а после същия тоя списък ще го прати и на мен, за да мога при разпределянето да виждам кой какво има.

От теб вее омраза, не забелязваш? Ти си админ и трябва да бъдеш толерантен, а не да създаваш кавги. Славянски говори, че иска да пълни  до палет.А ти че не ти трябва да пълниш. заявайки, че подкрепа не  трябва на форума.А кое трябва на форума?Кое е кредото на форума?Печалба  или нещо друго, като кавги? Омраза не прави добро за никого.Форум е за търговци или за тези,  които  обичат растения и природата? Дай обяснение, за да разбера твоето, което криеш. Не искам да се карам, нито да обсъждам това , което носи взаимни обиди.

Нямам право да подкрепям? Покупка от онлайн.магазин може  прави всеки сам, колективното в това, че намаляват цената на растения.. На форума се събират единомишленици, а общото -  растения.

Не мога да  моля теб, да пращаш на мен растения, срещайки таково отношение. Щом не ти трябва подкрепа за намаляването на цената, с богом. Отказвам се.  Правете, каквото искате. 

За Славянски,:

Отказвам се от поръчката. Извинявай. 

• Объркан 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
embedeo
Отговорено (Редактирано)
преди 22 минути, алина написа:

От теб вее омраза, не забелязваш? Ти си админ и трябва да бъдеш толерантен, а не да създаваш кавги. Славянски говори, че иска да пълни  до палет.А ти че не ти трябва да пълниш. заявайки, че подкрепа не  трябва на форума.А кое трябва на форума?Кое е кредото на форума?Печалба  или нещо друго, като кавги? Омраза не прави добро за никого.Форум е за търговци или за тези,  които  обичат растения и природата? Дай обяснение, за да разбера твоето, което криеш. Не искам да се карам, нито да обсъждам това , което носи взаимни обиди.

Мисля, че се е получило някакво недоразумение, @алина . Според мен, Боби не влагаше никаква омраза, а просто искаше да Ви спести неприятности и пари, ако купувате повече отколкото искате растения, само заради повишаване на общата бройка.

Редактирано от embedeo
  • Харесвам 1
  • Мерси 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Любо Д

@алина никой не е подходил с лошо, напротив. Боби приятелски те съветва да не вземаш нещо, което не ти трябва.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

:joy: Алина :joy: Каква обида и омраза видя в огледалото, драга? 

преди 20 минути, алина написа:

Славянски говори, че иска да пълни  до палет.А ти че не ти трябва да пълниш. заявайки, че подкрепа не  трябва на форума. Форум е за търговци или за тези,  които  обичат растения и природата?

Често пъти твоите мнения в нашия форум са породени от мащабно неразбиране на съдържанието и тона на написания текст. Без значение на какво се дължи това (възраст, езикови различия, културни особености или друго), ти трябва да си наясно с това, за да имаш червен флаг за всяко нещо, което те притеснява - че проблемът може би е в теб.

Славянски НЕ говори, че иска да пълни до палет (което са над 300 растения). Аз не казвам, че не ми трябва да пълня - а че колкото и да се съберат, все ще ги поръчаме като доставката ще бъде по начинът, който е най-добър според обема. В този конкретен случай, ако поръчащ 5 или 10 растения, няма да се промени цената на транспорт на растение.

Не казвам, че не трябва подкрепа на ФОРУМА, а на ПОРЪЧКАТА - там няма какво да се "подкрепя". Ако искаш да "намалиш колективно" цената на транспорт, трябва да поръчаш стотина ;) което няма да стане ;) от там и съветът ми да не вземаш нещо просто заради самото вземане с мисълта, че това ще помогне/подкрепи нещо.

преди 28 минути, алина написа:

Не мога да  моля теб, да пращаш на мен растения, срещайки таково отношение.

Това е леко забавно, при положение, че през 2022 година ти изпратих 9те растения от поръчката и то без да ме молиш, а напълно своеволно, без обида или омраза ;)

• Харесвам 1
  • Мерси 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Котарак без чизми
Отговорено (Редактирано)

@алина Заради тези "помагания", за които едва ли не трябва някой да ти е благодарен, ви "обичат" по цял свят.
Това е поръчка между равностойни участници, от които един-двама се нагърбват безплатно с организацията. Това са единствените, които помагат с нещо и на които трябва да благодариш.
Следващият път стани сама организатор, да видиш как е, пък аз ще ти осигуря някой да се фръцне и да тропа с копитце, че не си направила поръчката, както той си я е представял (ама само наум, без да казва).

Редактирано от Котарак без чизми

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
run.
преди 3 часа, Котарак без чизми написа:

@алина Заради тези "помагания", за които едва ли не трябва някой да ти е благодарен, ви "обичат" по цял свят.
Това е поръчка между равностойни участници, от които един-двама се нагърбват безплатно с организацията. Това са единствените, които помагат с нещо и на които трябва да благодариш.
Следващият път стани сама организатор, да видиш как е, пък аз ще ти осигуря някой да се фръцне и да тропа с копитце, че не си направила поръчката, както той си я е представял (ама само наум, без да казва).

...айде не превръщай проблема в международен...

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

• Потребители разглеждащи страницата   1 потребител

• Venetka
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване