Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Kalam Mekhar

Борба срещу различни вредители

Recommended Posts

Kalam Mekhar

Щети от вредители имам изобилие, но, сега е на мода борбата с Черната златка. Тъй, като, една от петте ми праскови вече я пиша заминала, какво предлагате за опазване на дърветата от този вредител. Дебело варосване в основата на стъблото, има ли вероятност да предпази дървото от тази гад?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Plamen Dimitrov
преди 52 минути, Kalam Mekhar написа:

Щети от вредители имам изобилие, но, сега е на мода борбата с Черната златка. Тъй, като, една от петте ми праскови вече я пиша заминала, какво предлагате за опазване на дърветата от този вредител. Дебело варосване в основата на стъблото, има ли вероятност да предпази дървото от тази гад?

Проблема е повсеместен,колегите от Украйна и Русия използват препарата Антихрущ почвен инсектицид,прави се разтвор и се полива около стъблото.Сигурен съм че го има и в България,попадал съм на забранени препарати по точно Актара с Украинска регистрация се продават тук,гледай градовете покрай река Дунав сигурен съм че някъде го има.Също така поставят изрязани шишета от минерална вода пълни с вода до половината и боядисани светло синя или синя боя.От продаваните тук пробвай Ерколе той поне е евтин 1кг към 12-14лв,аз от него си взех преди няколко дни.

BBA74A50-7EBD-402B-9A98-08B528D48B8E.jpeg

5A0D478C-F6A9-46AE-B0DD-153FD47622B8.jpeg

0DDFE5B7-A777-47AE-AF21-7957654379BC.jpeg

136ED8EE-62EE-4B3F-985E-57F6A47A348A.jpeg

DE5E2B1E-2054-4A86-B667-C7C0E54DE991.jpeg

C4BF99D0-2B07-4CBE-98EF-90BDFCEFB568.jpeg

602897B7-E800-4E98-A6F0-2AC1911AFBD0.jpeg

• Харесвам 1
  • Мерси 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

И аз съм за сините кофички/легенчета/бидончета. Това работи при нас за мъхнатия, майския, златката. Капка кастилски сапун слагам, за да намали повърхностното напрежение и така.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Kalam Mekhar
Отговорено (Редактирано)

Аз си мислех, че синьото привлича само мъхнатият бръмбар.

Редактирано от Kalam Mekhar

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
kokorko

@Plamen Dimitrov на една от снимките се виждат паднали във водата мънати бръмбари, това е доказано и работи ,браво че го прилагаш? Кога залагаш тези капани? През февруари? Бая дръвчета имаш, изглеждат страхотно?

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

Темата за косматия:

• Мерси 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Plamen Dimitrov
преди 46 минути, kokorko написа:

@Plamen Dimitrov на една от снимките се виждат паднали във водата мънати бръмбари, това е доказано и работи ,браво че го прилагаш? Кога залагаш тези капани? През февруари? Бая дръвчета имаш, изглеждат страхотно?

Охх,де да бяха мои и да имам толкова място за дръвчета,писах в мнението за колегите от Украйна и Русия и пуснах техни снимки от техния форум виноград,извинявай че съм те подвел,дай боже всекимо толкова място за дръвчета.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

В момента само ти разглеждаш тази страница.

• Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване