Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Recommended Posts

Варела

2-3 кг. дренки се измиват и се слагат в дълбока тенджера, заливат се с малко вода ~ 2-3 водни чаши, завират и се варят десетина минути.. изчаква се да изстинат и се прецеждат (изстискват) през парче плат (газ или от найлоново перде)..

Изцеждането: на дълбока тенджера, в която ще събираме изцедения сок се закача гевгир/ цедка, после в гевгира се слага парчето газ (~ размери 50 на 50 см.), в което изсипваме 2-3 черпака от охладените дренки и изстискваме почти до сухо.. след като се изхвърли сухия остатък може да изплакнем парчето плат преди отново да повторим процедурата..

Към изцедения сок прибавяме захар 1:1 (колкото сок толкова и захар) и слагаме отново на котлона в подходяща тенджера на бавен огън да се извари до сгъстяване, както се вари конфитюр/ сладко..

Става си киселко, но на мен ми е любимо както за мекици и палачинки така и към мръвки на грил..

  • Харесвам 4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване