Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

alys

Тесто за баница

Recommended Posts

alys

брашно 600 г

вода 300 г

сол, захар и оцет по 1 ч. л.

олио 7 суп. лъж.

Замесва се тестото и се оставя да отлежи 30-60 мин., завито с найлоново фолио. 

Дозата е голяма и обикновено стават две баници или баница и тиквеник (за празничен случай). Правят се топчета колкото за пинг-понг, които се разточват и после се разтегля тестото върху ръцете с леко движение встрани, Слага се върху кърпа, отгоре олио и плънка, издърпва се кърпата и рулото е готово. Олиото трябва хубаво да се разнесе по цялата кора. 

  • Харесвам 4

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Жоро

Това е първата рецепта за тесто, която виждам, с ОЦЕТ. Предполагам идеята е то нарочно да не бухва?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
alys

Оризаки, хванах те, че не месиш достатъчно. :P Има писано из нета за ползата от оцета в тестото (подобрява еластичността). Опитай и после сподели дали ти е харесало, ама направи половин доза.

Редактирано от alys

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Жоро

Чакай сега, то из нета и за ползата от бъркането в контакта пише, ама нали...не ме кефи идеята тесто с оцет, достатъчно рядко правя, за да се справям с еластичността и без него.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
alys

Опитала съм ен на брой рецепти и накрая харесах тази безусловно. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Репичка

Много оцетени теми станаха :д

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Жоро

Твоят вероятно отдавна е станал и вече си го изпила на екс, та сега злорадстваш :>

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
alys

Правих тиквеник от тестото за баница и направих няколко снимки. Ще спестя няколко, но ми се искаше да покажа какво може да стане с тестото. Ползвах половин доза - получи се 500 г тесто. Разделих на пет парчета. Всичко останало се вижда на снимките. :)

5.jpg.bfdad6d6e44059c0e243261be79ce750.jpg4.jpg.8e94d103b893ae08876f2f96b3e221b1.jpg3.jpg.0e4f6effb7ad36298bfd3e35abcf7d07.jpg2.jpg.e8d290419667cf80b81cea46172eaa7b.jpg1.thumb.jpg.8b6891031d79eeea0b55173a2caa8235.jpg

  • Харесвам 8

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
alys

Видео за разтегляне на корите:

https://photos.app.goo.gl/L8G9TLdCKUDQQqtSA

Сигурно има големи майсторки, но въпросът е да се получи накрая. :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

Ейй страхотно видео, благодаря, баш за рождения ден подарък!


Само три въпроса, ако може?

Имаш фитнес уред в кухнята?

Акумулаторът помпата за парното ли захранва, в случай че спре ток?

Две лъжици с връх захар на всяка кора??? Не пускайте този клип на Добри!

 

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
alys

И на трите въпроса ДА! :) ЧРД, да си все така внимателен към всички!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване