Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

alys

Киселец със сирене и яйца - Panik

Recommended Posts

alys

За киселеца.... На око: 1-2 големи връзки, режеш, пържиш. Като заприлича на пихтия мяташ 5-10 скелидки чесън нарязани и ги запържваш в едното ъгълче на тигана с много мазнина. После добавяш 100г-150г сирене и бъркаш докат се разкашка. Чупваш 1 яйце и бъркаш докат изчезне. Спираш котлона. Аз го ям студено, но може и топло. Сол и пипер на вкус

  • Харесвам 1
  • Мерси 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ру®

Мога да потвърдя, че @Panik е голям майстор-готвач, специално за него и още един-двама като него - обзаведохме кухня в офиса, което си беше грешка, защото сега половината ден готвят, а другата половина ядат... и не знам кога и дали работят...  ;-) 

  • Ха-ха 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
alys

Ето, веднага ще сготвя, а и салата ще има. Обаче бях приготвила праз, листа и дръжки цвекло, така че ще е по-богато яденето.

IMG_20211003_165425.jpg

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

За мен като кулинар е обиден тоя коментар, че готвенето и яденето не е работа :D :D :D

А ние изяждаме най-много киселец в 1) зелена баница със микс зеленолистни 2) зелена салата и 3) директно с хрупане в градината. Яйца със зелено нямат много фенове у нас и рядко правя.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
alys

Така, както го сготвих със сирене и яйца, прилича на баница без кори :D. По начало сиренето го ядем отделно, но реших да спазя поне основните компоненти на рецептата. Еех, на баница ще е супер, ама батериите (моите) трябва често да ги презареждам, сега слагам зимнина, прибирам реколтата. А баницата ще е по-нататък, може да замразя малко нарязан киселец

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Гост

Замразен не е същият, поне бланшираният. Не съм пробвал без бланширане да видя. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване