Други снимки в Венеткини градини

20190719_183305.jpg

Къпииини. Тия останаха за похапване. Голямото количество се вари на желе. Има, няма, преди някакви си 25 години съм правила желе от къпини, сега пак. Със същата цикличност следващ път трябва да варя като съм на 75 години. Ухахааа!!!


3 души харесват това

В албум:

  • 23 снимки
  • 60 коментара

3 Коментара

При мен още не са започнали да зреят къпините. Имам все още доста диви, макар че и много съм унищожил, до тая година беряхме и от тях с цената на доста драскотини, но тази смятам да не ги бера и да продължа с унищожаването, защото няколкото храстчета безбодливите къпини (от @Теди и от други места) тази година са вързали доста ... 

Пусни рецептата за желето, то е ясно, че тая година няма да има такива количества, ама пък 25 години да чакаме... ;-)

Споделете коментара


Адрес на коментара

Ммм, та то от това по- лесно няма. Измитите къпини се заливат с вода, колкото да ги покрие и още 1 см над това. Варят се 30- 35 минути на среден огън. Оставят се да поизстинат и се прецеждат през подходящо платно. Целта е да не минават семките през плата. Аз ползвах стара бяла тениска. Накрая хубаво усуках тениска, за да излезе цялата течност от къпините. На литър течност добавяш кило захар. Вариш като сладко до исканата гъстота и малко преди да свалиш желето от огъня добавяш пакетче лимонена киселина на кг захар. Докато е горещо насипваш в бурканчета, затваряш и обръщаш с капачките надолу.

1 човек хареса това

Споделете коментара


Адрес на коментара

Изумително желе стана. Само дето от толкова много дрънканици за кривотии в седянката снощи забравих да сложа накрая лимонената киселина. Заради това му липсва тънката жилка киселко. Ама тъй като няма да се задържи дълго /  първото бурканче го подкараха колегите тая сутрин / липсата на лимонена киселина няма да се отрази.

Довечера втора доза ще варя, че нямам разнообразен кухненски инвентар и карам с посудата дето я имам.

 

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!


Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.


Вход
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.