Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

IMG_20230713_093128 Болната оранжерия
 

IMG_20230713_093128 Болната оранжерия

Ами тя не била болна, само искала сеитбообръщение. Мислех това лято да я лекувам срещу нематода, поливане с гореща вода и покриване почвата с найлон. Дожаля ми за хартисалия разсад пипер, патладжан, чушлета, краставици и пъпеши и реших да ги засадя вътре. То пък стана чудо. От вън не откъснах нищо а вътре, растенията пощуряха от

  • Харесвам 3
  • Мерси 1

Информация за снимката

Заснето с HMD Global Nokia 3.1

  • 3.5 mm
  • 5342/1000000
  • f f/2.0
  • ISO 100
Пълна информация за снимката

Recommended Comments

На 27.09.2023 г. at 9:51, alys написа:

Иванина, опитвала ли си да сееш сидерати? 

Да Алис, две зими в тази оранжерия бях сяла пшеница. Първата зима 2020- 2021 пшеница + синап, а втората срещу 2022 година само пшеница. 

Около април я орязвах и оставях така да позавехне, след което мотичково я  вкарвах в почвата. Процесът на гниене продължава през целия летен сезон подпомогнат от редовните поливки. Но земята през тези две години не искаше вече доматите ми, и не даде добра реколта. 

Тази година покрай другите културни  насаждения вътре, трева на воля-нещо което се беше изгубило преди съживяването на почвата със  сидерати.  За това аз много се радвам на никнещата в оранжерията трева. Има ли трева, земята значи е жива, а щом  е жива ще храни, този който хвърля  в нея семена. :)

IMG_20220323_165520.jpg

    • Харесвам 1

Споделете коментара


Адрес на коментара

Снимката сегашна ли е? При мене си расте трева винаги. На копривата много й харесва в оранжерията. И разни други растат. 

 

Споделете коментара


Адрес на коментара
преди 10 часа, alys написа:

Снимката сегашна ли е? При мене си расте трева винаги. На копривата много й харесва в оранжерията. И разни други растат. 

 

Снимката не е сегашна, а от пролетта на 22-ра година.

Есента срещу 23-та година не сях сидерати, тъй като напълно се бях отказала от ползването на оранжерията.

Това  с копривата при теб е много добро. И при мен от едната страна до найлона се е оформил хубав корен коприва който е на почит и го пазя, само орязвам стръковете и оставям в реда до растенията.

В края на есента отново ще нахвърлям  жито и синап, но този път ще смъкна  покривния  материал, също както правя при навеса. 

Сега размишлявам върху следващите растителни  видове за посяване , единият от които със сигурност ще е боб. Искам да разбера и бамята под найлон как ще се развива, може и тиквичките да вкарам , зная че те понасят оранжерийно отглеждане.

    • Харесвам 1

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване