Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Юлски ябълки и сливи
 

Юлски ябълки и сливи

Славянски

Хайде и аз да покажа малко от тукашната реколта. Джанките няма да показвам - капят и нямат обиране, но пък животните като отидат отдолу, не мож' ги разкара. Тази тъмната слива е от калемите от Боби. Уж сръбска, но се оказа, че била някаква от института в Кюстендил. Ябълките са петровки, първите падат от няколко дни. А другите по-светли сливи са от едно криво дръвче, което според мен е семенак (преди десетина години беше затиснато от къпини, хмел и прочие). Това са и първите сливи при мен, които стават за ядене.


  • Харесвам 1
В албум:

Плодове

  • 4 снимки
  • 0 коментара
  • 5 image comments

Информация за снимката


Recommended Comments

Славянски

Отговорено (Редактирано)

Малко уточнение за сливите. Дребни са. По двайсет грама. Като е интересно, че тази тъмната, при все че беше поомекнала, за мен не беше готова. Все още със зелено и стегнато месо и малко сладост. Другите сливи също не са съвсем узрели, но вече месото отива към жълто и са по-сочни и сладко-кисели. Тези, които са по-узрели, съвсем си стават. И очевидно не стават много тъмни, по-скоро лилави. Като форма и размер са подобни. Интересно, че имаше по доста от плодовете като смола, но не лепкава. Но червеи не видях.

А ябълките са петровки като време на зреене тая година, ароматни, хрупкави и сочни, но и доста кисели и стипчиви - демек, диви ябълки. Дървото го преправям с по-хубав сорт поетапно. Все още има един клон, който плододава поне за животните,но тая година понеже цъфти рано и премахнахме едни други подобни дървета наблизо, може би не се опраши хубаво и е малко плодът.

Редактирано от Славянски

Споделете коментара


Адрес на коментара
Славянски

Отговорено

Като цяло съм доволен от такива ранни сливи и ги размножавам. Тези тъмните раждат сефте и са малко, докато другото дръвче задържа добре. Интересно, че нямам толкова висок процент успех с присадките върху джанка.

Споделете коментара


Адрес на коментара
Славянски

Отговорено

Много интересна работа с тези сливи тъмните. Днес откъснах последната. Вече ми се видя поомекнала. Ами още беше кисела, месото е зелено, костилката се отделя. А обикновенните почват вече да зреят. Значи може би в крайна сметка тези не са по-ранни.

Споделете коментара


Адрес на коментара

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване