Jump to content

Преди да се регистирате и включите активно в нашите форуми, молим ви да се запознаете с темата "Какво е Без Мотика?".

alys

Консервиране на зелен фасул

Recommended Posts

Venetka

Ние добавяме и по стръкче- две копър за аромат. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Emil

Ние пък го ядем или раздаваме. Замразих за проба една порция: измит и нарязан. Има един въпрос: може ли да се готви зеления фасул(след като узрее) като зрял.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
alys

Да :)

  • Мерси 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Marangoza

Аз пък след попарването изцеждам фасулчето, слагам в тиган с масълце и солчица и задушавам да леко златисто. Кълцам няколко скилидки чесън, добавям оцет на вкус и оставям да се овкуси преди да си сипя ракията.   

Страхотно мезе е !!!

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ру®

В тая рецепта, която пусна @alys - за консервирането - пише:  "Попарват се за няколко минути във вряла подсолена вода". Някой обаче спомена, че се бланшира . доколкото знам, бланширането изисква след няколко минути варене да се пресече процеса като се използва ледена вода.  Та въпросът ми е - нужно ли е да се потопят в ледена вода или шушулките се слагат направо в бурканите и се заливат със същата вода, в която са врели няколко минути? 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
alys

Аз ги заливам горещи със същата вода. Снощи ги запечатах, но стана късно и на сутринта варих бурканите. 

  • Мерси 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване