Jump to content

Преди да се регистирате и включите активно в нашите форуми, молим ви да се запознаете с темата "Какво е Без Мотика?".

Баба Алис

Сладкиш с ябълки

Recommended Posts

Баба Алис

5 средно големи ябълки, нарязани на филийки (по желание обелени или не)

1 ч.л. канела

4 яйца

160 г захар

120 г брашно

олио и брашно за намазване на тавичката

Разбиват се яйцата със захарта до пухкава смес, добавя се брашното (може с миксер на ниска скорост). Ябълките се разпределят равномерно в намазана тавичка (олио плюс брашно, смесено и намазано на дъното). Поръсват се с канелата (може да се разбъркат предварително). Заливат се с пандишпанената смес (яйца, захар и брашно). Не се разбърква. Пече се на 180 градуса без вентилатор до златисто. Моят сладкиш се пече 50 минути. Вероятно времето зависи от количеството ябълки, трябва да се наблюдава. След като го "опитахме" с ММ, остана четвъртинка за утре. :D

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ру®
На 11.10.2022 г. at 22:04, Баба Алис написа:

След като го "опитахме" с ММ, остана четвъртинка за утре.

И ние в момента го опитваме, но не вярвам да остане нещо за утре... ;-)

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

Ние правим нещо такова, но ябълките са стъргани на едрото ренде на машинката, после леко оцедени (пиеш сок) и после оваляни в галета, да не се слепват при добавяне в тестото.

И, моля ви, ползвайте тави с подходящи диаметри - под 40 см то не си струва занимавката, минат 5-6 деца и не остане за опитване :D

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Баба Алис

Наистина, трябва да направя следващия сладкиш в тавата на печката. 

Правя и другия вкусен сладкиш

Трите чаши:

Настъргват се 1 кг ябълки, добавя се канела. Отделно се смесват една чаша захар, една чаша брашно, една чаша грис и 10 грама бакпулвер. В тавичка се разстила пекарска хартия. Три четвърти чаша от сухата смес се разпределя на дъното, поръсва се с една трета част от ябълките, след два три четвърти чаша суха смес, отново третинка ябълки, пак суха смес, последната третинка ябълки и отгоре се разпределя последната част от сухата смес.

Отгоре се полива с масло или олио, или прясно мляко с малко масло, или малко ябълков сок, ако се е отцедил от ябълките с масло или олио. Всякак става, идеята е горната суха смес да е полята с нещо, включително мазнинка. Пече се на 180 градуса 50 минути проверява се и може да се остави още десетина минути на изключена фурна да поизсъхне. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване