Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Dilyan Bakalski

Града на геконите и мъха

Recommended Posts

Dilyan Bakalski

views-in-the-city.jpg.6a65991efa09bb309ce8a5e6c1b989b3.jpg

 

Привет, от една година правя от глина град който да е подходящ за гекони.  На този етап имам около 35 къщи и подземни мазета-лабииринти, които в общатата си цялост да образуват микросреда която де е комфортна за гекони.  Града е съставен от модулни елементи - квадрати 14х14 см, които се подреждат като пъзел. 

spacer.png

снимка на града след изпичането в пещ - в дясно са няколко от подземните каверни.

 

За сега града разполага с

лабиринт от подземни каверни и цистерни 
вентилирани и влажни квартири за гекони, паяци и пр. буби
различно структурирана керамика, плътни магнетитни, пепело-глазирани и порести кашпи за вкореняване на мъх хидропонтически
зикурат – бар за охлюви
специалната система cow cow и bunny – влажен бар за охлюви+бирени бани „къл къл и бани“
в доста сгради – вградени в стените и покривите цистерни за вода, осигуряващи равномерно молекулярно изпарение
фонтан-градинка тип „семерамидени градини“

през октомври – беше експониран в премиерна изложба в Стара Загора (снимки) 

повече за проекта можете да прочетете и разгледате снимки от работата в страницата на града (в момента работя и по шато за гущури, в страницата ми за керамика: www.marzipanobria.wordpress.com имам и други такива проекти, за разглеждане и дори за купуване.)

 

 

ПОКАНА

Предстои откриване в Казанлък - във вторник на 22 ноември 2022 г. в Общинска библиотека "Искра" - Казанлък, от 16 ч. Ви каня, в случай че сте наоколо и проявите любопитство към проекта ми. На откриването със чаша в ръка ще съм готов да разговарям върху различните аспекти на проекта си.

 

__________

б.а. Като автор на проекта се надявам че след като обиколи няколко изложби, града на граха (както му е работното заглавие междувпрочем) ще разкрие напълно възможностите си на финалната си локация, на брега на малък понт в градината ми догодина. А в името на изкуството си работя успоредно и по няколкото малки булраци - цитадели за гекони и гущери, подходящи за коятои да е градина, и които могат за се поръчат отделно, в случай че решите да подкрепите работата ми. Така имам възможност да закупувам необходимите ми материали за креативното продължение на творческия замисъл върху тези градове от "кротони". А в случай че желете да изучите при опитен художник и скулптор как да изваяте ваш "кротон" за града на граха или за себе си, или пък глинено гърне по праисторически дизайн - организирам и творчески студии, ин ситу, в ателието. (линк)

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване