Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

alys

Локумки

Recommended Posts

alys

Локумки

1 чаша бяло вино
1 и 1/2 чаши олио
щипка сол и лъжичка захар (обичам да ми е вкусно тестото)
1 ванилия
4/5 чаена лъжичка сода бикарбонат
брашно - около 500-600 г, трябва да се получи меко тесто

За плънката - локум (две кутии) и по желание орехи

Замесва се тестото и се оставя да отпочине за половин-един час. Става много гладко, меко, еластично тесто. Разточва се на кора с дебелина около 3 мм, нарязва се на квадрати. Във всеки квадрат се слага по малко локум (и орехче), навива се по диагонал. Пекат се върху хартия за печене в загрята фурна на второ ниво от пет възможни, 180 градуса, 30 минути (за всеки случай проверявайте след 20 минути). Поръсват се с пудра захар или се овалват, няма значение. Получиха ми се 120 локумки, но едни по-големи, други по-малки. Използвах малко повече от кутия и половина локум.
Снимах преди поръсването с пудра захар, като няколко обърнах, за да се види колко заруменели трябва да се получат. Хрупкави са.

 

IMG_20230201_191744.jpg

IMG_20230201_190811.jpg

  • Харесвам 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване