Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

alys

Гюзлеми/гюзлеме/баничка на тиган

Recommended Posts

alys

Тесто:

160 г брашно

110 мл вода

1/2 ч.л. сол

Меси се меко тесто (добавя се още малко брашно, докато спре да лепи), разделя се на 4 топчета и от всяко се оформя гюзлеми. Втората страна на гюзлемичката се намазва с масло. Пекат се в намазан с олио тиган с капак на средна степен на катлона, обръщат се през 2-3 минути. Стават готови за около 8 минути.

Оформление на гюзлемито - разточва се на тънко, намазва се с масло. Слага се плънка от сирене (може и яйце, задушен манголд) в средата на кръга. С ⅓ от кората се захлупва върху плънката, върху нея се сгъва другата част. Получава се с ширина ⅓ от кръга. След това по същия начин се сгъват долния и върху него горния край. Получава се с квадратна форма. Притиска се леко да не се отварят отделните части и се пекат. По време на сгъването се маже с масло.

IMG_20231202_101647.thumb.jpg.00b0d370857ae7559e2839f37a957555.jpgIMG_20231202_102556.thumb.jpg.92ccfb687c2db9e12579ec4d3ac10965.jpg

  • Харесвам 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване