Боби Димитров

Мариновани краставички / цвекло

1 мнение в тази тема

Рецептата е за буркан 720 мл (Омния или винтов), а супената лъжица е от по-малките :)

  • Пълни се със зеленчука.
  • 1 сл сол
  • 2 сл захар
  • 4-5 сл оцет
  • Гореща вода до долния ръб на гърлото.

 

За краставичките слагаме шайби лук, копър (резене) листа и семена, черен пипер зърна, синап зърна. В казана се заливат с гореща вода и се варят 5 мин. макс, за да не омекват.

 

За цвеклото слагаме шайби лук, 1 карамфилче, 1 кардамом, 1 бахар, черен пипер, индийско орехче малка щипка. Преди това цвеклото трябва да се свари цяло, с кората, за 10 минути под налягане. После се обелва много лесно и се нарязва на големи кубчета. Водата от варенето, която ще е още гореща, се използва за наливане в бурканите. Стерилизирането е 20 минути - така ме посъветваха патили от развалено цвекло с малко варене.

Варела, Georgi Beorgi и Евгени харесват това

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!


Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.


Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.