alys

Зимнина с пипер, домати, моркови, цвекло и пащърнак

1 мнение в тази тема

Бях решила да направя само паприкаш, но после извадих малко моркови, цвекло и пащърнак. Пипера го рендосах на едрото ренде на робота, а морковите, цвеклото и пащърнака на ситното. Нарязах магданоз с дръжките. Доматите ги смлях с машинката, която отделя ципата и семките. Смесих всичко в голяма тенджера, добавих сол и захар на вкус. За да преценя все пак колко да сложа, измерих вместимостта на зеленчуците в тенджерата по формулата за обем на цилиндър. Разделих на 0,8 и прецених, че ще ми трябват 15-16 буркана. Сложих около 15 непълни чаени лъжички сол и 3-4 супени лъжици захар. Опитах, хареса ми и стерилизирах 20 минути. 

Листата от цвеклото с дръжките нарязах, в плик и в камерата на хладилника. Към снимката сложих и един буркан от пуканата туршия.IMG_20171009_120045.thumb.jpg.ceaa4e18bba694788266067fcf14404e.jpg

vikborikin и Варела харесват това

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!


Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.


Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.