Гого

Прилепите в градината

1 мнение в тази тема

Прилепите, срещащи се в България се хранят изцяло с насекоми и изяждат огромно количество вредители, а в световен мащаб те имат ключова роля в екосистемите и без тях те не биха могли да съществуват. Много видове растения, които се използват за храна, лекарства и прочие не могат да оцелеят без прилепите, които ги опрашват или разпространяват семената им. 

Ако забележим наличие на прилепи в градината си, добре е да им подсигурим дом, за да се навъртат по-често в нея и да си осигурим още едни помощници в борбата с насекомите вредители по растенията.

 

Къщичка за прилепи (от темата Къщички и хранилки за птици в градината)

BatBox.jpg

Конструкцията е сходна с тази на къщичките за птици, но без кръглия отвор отпред. Вместо това 15-20 mm процеп е направен в задната част на дъното на къщичката (през него влитат прилепите). Вътрешната повърхност и мястото преди входа се набраздява с трион, което позволява на прилепите да се прикрепят (може надлъжно на входа да се прикрепи малка дъсчица).
 
Къщичката трябва да бъде поставена на 3 до 5 метра височина, с изглед на север, югозапад или югоизток, така че да бъде огрявана от слънцето само през част от деня. 

За повече инфо: http://www.greenbalk...php?menu_id=110
2 души харесват това

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!


Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.


Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.