Jump to content

Преди да се регистирате и включите активно в нашите форуми, молим ви да се запознаете с темата "Какво е Без Мотика?".

Recommended Posts

Bore

Някой от вас опитвал ли е да завъди ананас в саксия? Вече правя три опита с ананаси от магазина и всичко приключва още на етапа с накисването във вода. Слагам ги във водата, както си му е редът, сменям редовно, но листата им изсъхват и загниват, като максимум на втората седмица всичко е леш с една ужасна миризма на развалено.

Когато бях в Азия, ми се получи от първия път и много се ентусиазирах, ама там климатът е друг и ананасите са други. Все пак си мисля, че и тук трябва да се случат нещата поне до някакъв етап. Къде може да е проблемът? Почти съм сигурен, че е в материала. Всички ананаси в магазина са с една такава неугледна и завехнала листна маса, кой знае какви обработки са преминали, ама то и азиатските пътуват и се пръскат. Не знам...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

И при мен приключва на първия етап. Но и като знам, че за плод трябва да го чакам три години поне - не съм покрусен от загубата :)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Лозето ме наби!

Ако листата не са свежи - трябва да сте Христос...

Навремето вуйчо ми гледа година-две ананас във вода, после нещо сгафи и го загуби.

Преди някоя година се разрових из интернет, има подробни указания, етапът "във вода" не е необходим. Но така не намерих ананас със свежи листа и се отказах. По смътни спомени: горната част се реже на 2-3см, плодовата част и люспите се отстраняват старателно, ръси се с канела / активен въглен / вкоренител и се мушка в почвения субстрат. Предполага се, че по-дребните (листа) по-лесно ще поникнат.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

Проблемът е липсата на пресен плод. Този плод, който идва тук, е бран преди 3-4 седмици. В най-добрия случай. Съжалявам, но не съжалявам. То и банани не виреят тук, но пък има други неща :D

http://www.xd1-mcp.com/en/index.php?c=article&id=404

https://www.cargohandbook.com/Pineapples
 

Цитат

 

After being dissipated the heat by per-cooling, the pineapple that harvested properly should be fumigated by “1-MCP” preservative timely. This will slow down the mature aging schedule effectively, and delay the process of being soft and rot. The time of preservation can be extended to 2-3 times by storing under low temperature or controlled atmosphere.

The fruit should be dipped into 500ppm naphthylacetic acid first, and then loaded into plastic bag after drying out by air, padded pieces of rough straw paper in the bag to moisture absorption and avoid injury, tied up the bag, and stored in the cold storage with the temperature of 7~10℃. The fruit can be well stored for more than one month, and the quality shall still be good.

 

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване