Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Recommended Posts

Александър Ал

Тази година хинапът ми червяса... Плодовете омекнаха, когато узряха и вътре под кожата има агенти. Догодина трябва да го пръскам. Досега вярвах, че няма вредители.

• Харесвам 1
  • Мерси 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
greenn

И моите са около 30% червиви. Предишни години е имало само единични плодове. Не смятам да пръскам, по скоро ще събера опадалите плодове и ще ги унищожа. Догодина ще видим.

• Мерси 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Kalam Mekhar
преди 41 минути, Александър Ал написа:

Тази година хинапът ми червяса... Плодовете омекнаха, когато узряха и вътре под кожата има агенти. Догодина трябва да го пръскам. Досега вярвах, че няма вредители.

Легендите, че не се пръска и полива са ми до болка познати при работата със смокините. Райските ябълки почнаха да зреят и се оказа, че тези, които първи узряват са надупчени от миризливки. Не пропускат нищо - от чушка до синя слива с дебела кожа, включително гроздето. 

• Мерси 1
  • Объркан 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
greenn

Нов проблем с хинапа. След толкова дъжд много плодове се напукаха и трябва спешно да се ядат преди да са се развалили. По принцип ги съхранявам в найлонови пликове в хладилника и периодично ги преглеждам и хапвам омекналите.

• Мерси 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®

@greenn аз ги суша в уред за сушене и така ги съхранявам за зимата, заема по-малко място и няма нужда от периодчно преглеждане.

• Мерси 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
greenn

И аз суша известно количество за чай, но иначе предпочитам пресните плодове. Директно от дървото също са хубави.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
viktoriay
На 11.04.2023 г. at 16:34, svilenotnisovo написа:

Имам хинап който е на може би 10 години. Около 3 метра висок с добре оформена корона. Страшно бодлив. Всяка година цъфти но не върже. На човека който ми го даде всяка година има плод. Близо до моя не знам да има друго дърво, така че си мисля че му трябва опрашител. Тази година купих облагородена овошка сорт Ланг. Дано този да тръгне и да има опрашване за в бъдеще. Извадих и една издънка която засадих в съседното запустяло място.

Казват, че му трябва много поливане за да даде плодове.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

В момента само ти разглеждаш тази страница.

• Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване