Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Миленка®

Селски пристрастия

Recommended Posts

Миленка®

Пробата с картофите в слама продължава. Две трети от тях са се показали над сламата,

IMG_20210717_201418.thumb.jpg.362dbe8423a975bcce320c4ff680783a.jpg

като 4-5 гнезда са дръпнали значително, поради което ги загърлих с нова слама. 

IMG_20210717_202734.thumb.jpg.ea4f8e0ceb8dcdc544cbab6494033260.jpg

Голяяяма прозявка

IMG_20210717_210857.thumb.jpg.e761ac476322e08269862790dc8349d5.jpg

  • Харесвам 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®

Градината започна да се представя добре

Ръгби, Черен кримски и няк'ви магии или не помня какво (не ми се рови в схемата) 

Краставиците Засолочные и Дальний восток. 

IMG_20210718_193010.jpg

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®

Ще бера бамя :)

IMG_20210807_204448.thumb.jpg.17759e3ce6c3b7af3df9ddca789de560.jpg

 

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®

За една седмица е наникнало червеното цвекло, тръгнал е лукът, чесънът още се мисли. 

Сях лилави моркови и оранжеви Амстердам. До тях ръснах различни сортове манголд. 

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®

Поредна година сея ръж след картофите и дрегите зеленчуци. 

 

IMG_20211023_091411.jpg

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®

Очакваме зимата. 

IMG_20211024_145458.thumb.jpg.5e84856f045aa469991cafa955f49701.jpg

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
алина
На 23.10.2021 г. at 11:06, Миленка® написа:

Поредна година сея ръж след картофите и дрегите зеленчуци. 

 

IMG_20211023_091411.jpg

Милинка, къде купи ръж? Аз отдавна търся из пазарите, но  няма, пшеница има , но ръж няма. Даже в Ало.бг търсих, и в фермер.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

Аз купих от тук 3 кг: http://titbg.com/product/4/razh-za-pokalvane-500gr.html

Дойде за 2 дни без нужда от никакви мейли, телефони и тн. Цък и край. Вече е към 10 см висока. За радост/жалост се оказа, че кокошките много обичат 10 см висока ръж. Така че не остана много.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Аз като садих преди две години, кокошките въобще не й дадоха да тръгне.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®

Чуфата - доволна съм от резултата. Догодина ще посея повече - тазгодишната реколта ще отиде за сеитба. 

IMG_20211031_170231.thumb.jpg.ceabcbbbe1f5e2d8eb6d0724e640bbe5.jpg

IMG_20211031_170333.thumb.jpg.ec21d30ce96e7d7a3058b104c30a170d.jpg

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Кр.Николов

Миленка в първия момент си помислих че си правиш някакъв майтап особено като видях втората снимка,ами заприличаха ми на какавиди някакви.поразрових се и наистина има такова чудо.От къде семена продават ли се?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®

Моите семена са от Украйна, купих 10 ядки, от тях поникнаха 6, двете шепи реколта са от 5.

В България преди имаше в Хоби- семена на Христо Христов,сега не знам дали има. 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®

Кисело мляко - за подкваса използвах няколко листенца от дамасцената, не ги мих, а ги сложих в млякото с капчиците сутрешна роса по тях. Листенцата дамасцена бяха се съхранили свежи като току що откъснати. Млякото беше с приятен аромат на роза. 

 

IMG_20210627_141831.jpg

  • Харесвам 5

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Брей! За колко време се скваси и какъв е вкусът?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®
преди 4 минути, Славянски написа:

Брей! За колко време се скваси и какъв е вкусът?

Колкото другото - една нощ. Вкусът е като на другото кисело мляко, но с аромат на роза.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Venetka

Миленка, пробвай с листа от здравец. Също интересен вкус се получава.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
alys

В топлото мляко слагате листата, така ли? И пак се завива? 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Venetka

Алис, аз само съм пробвала, не съм правила. В Момчиловци близка на ММ ми предложи да опитам.

Доколкото знам да, в топлото мляко се слага така както слагаш закваската. Въпроса е колко листенца трябват. По принцип бактериите ги има на територията на България и са навсякъде навън. При теб ако е чист въздуха можеш да пробваш. Аз бих измила сутринта с лейка корена здравец и вечерта бих взела листа за заквасването. Пробвай с един буркан.

 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
alys

Догодина ще е, живот и здраве.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®
преди 1 час, Venetka написа:

Миленка, пробвай с листа от здравец. Също интересен вкус се получава.

Да, така е, с листа от здравец също става, както и с дръжки от вишни. Принципно подквасвам с бактерии от ЛББ, но обичам да смесвам източниците на бактерии за тяхното по-голямо разнообразие, като понякога слагам и лъжичка прецеден кефир. Всъщност @Котарак без чизми беше казал, че иска много кисело мляко да яде, кефирът е твоето мляко @Котарак без чизми, имам млечна кефирена гъба, така че мога да ти дам.

преди 1 час, alys написа:

В топлото мляко слагате листата, така ли? И пак се завива? 

@alys температурата на млякото е същата като при подквасване с обичайните закваски. Всъщност няма нужда да миеш здравеца, така ще отмиеш бактериите, особено, ако го измиеш с чешмяна вода, която е хлорирана. 

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване