Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Миленка®

Селски пристрастия

Recommended Posts

Миленка®
преди 5 минути, Боби Димитров написа:

Еййй сега като гледам тая снимка разбирам колко нарядко съм наръсил ръжта... (то не че и кокошките на съседите не помогнаха де, ама все пак) - на есен ще се поправя!

Ръжта брати, и едва при тази височина изглежда гъсто насята. При поникването изглежда едва ли не, че не е сято. Преди две седмици също изглеждаще значително рядка.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®

Впечатлиха ме тези лаленца:

Това е с 5 пъпки на едно стъбълце

IMG_20220423_115348713_HDR.thumb.jpg.4447d29d3de14da492bc74330fcb2449.jpg

А това е с 3

IMG_20220423_115354274_HDR.thumb.jpg.49a249ebf61e0b6170f79ac2b0df4101.jpg

• Харесвам 4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®

В събота ожънах ръжта в междуредията на картофите, беше достигнала височина към метър и двадесет. Снощи на всеки картофен корен налях по черпак от копривен шербет и шербет от курешки. В 10 литрова кофа сложих 10 черпака копривен шербет и 5 черпака от курешковия. След това направих първо загърляне на картофите и ги ПОЛЯХ :D Обикновено не го правя, че при нас е дъждовно в този период, но сега е суша - кладенецът има вода на дъното и помпата не вади вода, та полях от чешмата (о ужас, поливам с питейна вода - не иронизирам). Тази година между картофите оставих големи разстояния, за да мога по-лесно да загърлям, а по-късно в междуредията смятам да посадя брюкселско зеле и кейл.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
kokorko

Получава ли се ти се с брюкселското зеле? Събираш ли?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®
На 24.05.2022 г. at 9:53, kokorko написа:

Получава ли се ти се с брюкселското зеле? Събираш ли?

Не сях брюкселско зеле :) Обаче кейлът върви много добре.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®

IMG_20221026_164218698.jpg

• Харесвам 3
  • Мерси 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®

Жълта ренклода - два броя, а дано и двата да се хванат.

IMG_20240805_094022442.thumb.jpg.2ac6ed6b28f61e684c628232222d174f.jpg

• Харесвам 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
embedeo
преди 4 часа, Миленка® написа:

Жълта ренклода - два броя, а дано и двата да се хванат.

Хубаво е човек да прави експерименти! Да, дано и двете присадки да ти се хванат! Доколкото разбирам, при това лятно присаждане на пъпка, ти си решила да оставиш цял лист заедно с пъпката и на двете присадки -- правилно ли съм разтълкувал снимката или греша? Аз, например, при лятното присаждане на спяща пъпка, винаги премахвам листа (листото) под пъпката, като се стремя да оставя само дръжката му -- по такъв начин щитчето с пъпката става по-удобно за държане докато се напъхва, а в последствие пък дръжката служи като индикатор. Също така предполагам, че ти предишния ден обилно си поляла подложките, и непосредствено след като си направила тази снимка пак си ги поляла обилно, или поне аз така бих направил, че в тази адска жега при мен всичко съхне много бързо.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®
Отговорено (Редактирано)

Незнайно защо предпочитам този метод на облагородяване, за пръв път го направих на 8-10 годишна възраст, под вещото ръководство на татко, поради което към днешна дата не бих го нарекла експеримент. Също облагородявам и на разцеп. Предишния ден сложих круша на глог.

Листото не е цяло, оставям една четвърт от него. По отношение на поливките, мястото се полива редовно. Дворът е в Търговищко село, напояването става с промишлена вода, с която селото е водоснабдено от 80-те години.

Редактирано от Миленка®
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
embedeo

Аха! Разбирам. Благодаря, за подробностите! Това е новост за мен. В такъв случай, вероятно, това ще се превърне в експеримент за мен -- аз никога досега не съм оставял част от листа към пъпката, както и не съм отрязвал на момента продължението на подложката, при толкова малко растение и лятно присаждане. (Понякога отрязвам продължението или върха на подложката чак на следващата пролет.)  Определено имам желание да опитам тази твоя комбинация.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

В момента само ти разглеждаш тази страница.

• Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване