Jump to content

Преди да се регистирате и включите активно в нашите форуми, молим ви да се запознаете с темата "Какво е Без Мотика?".

Recommended Posts

Варела

Моите марковите са Щтил, цяла отливка, неръждавейка.. покритието на дръжките изглежда гумено, но е по някакъв начин топло моделирано и по-скоро от пластмаса... изобщо не помръдва и не се изсулва.. около 50 лв бяха.. на една година са.. имат и опция за рязане на тел.. още даже не съм ги смазвал от "иконката" с масльонката.. след работа ги мия с гъба за чинии и веро, ако са по-зацапани даже си ги жуля със грапавата част.. затова пружината е почнала да ръждясва малко, но тя се продава и като щтил-ска резервна част.. режа всичко с тях.. асми, храсти, рози, овошки, къпини, малини.. ограничавам се до клонки с диаметър максимум 1,5 см.. за по дебелите си взех лидл-ските с телескопичните рамена..

IMG_20200124_102500.thumb.jpg.d344952a2f43541896721dd224207fae.jpgIMG_20200124_102520.thumb.jpg.7301158907acd453b63391a337fb5a2f.jpgIMG_20200124_102647.thumb.jpg.1b00d164856f7c5c0963aaff3a72beed.jpgIMG_20200124_102538.thumb.jpg.244d94c420937f753ddf94e74c9ed8d8.jpg

 

имам и още 3-4 боклучави по 10-12 лв. .. едните са най-простия модел на немската Гардена които взех на промо за 18 лв. ..  те са "разпиляни" на различни места по двора за да са под ръка за на момента и тях не ги мия и подсушавам всеки път след работа..

От чата: @Боби Димитров да точно STIHL Bypass PG 20.. @Славянски удобни са и много добре ми лягат.. тежички са, но нямам декари лозе за обработка.. 

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Stihl-ката как се държи в сравнение с останалите? Захабява ли се острието бързо? Но от това, което казваш, няколко ножици не са зле, а ако дойдат и помощници си трябва. И моите над 2 см режат трудно. И аз имам лидълски големи за 22 лв.май, но те се ползват само от земята. На дървета с ръчна или с трион.

Също евала за поддръжката.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Александър Ал

Накрая ще ме възбудите и ще си купя още една ножица за 15$...да има с какво да си играя.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Ще си позволя да копирам в темата днешната кратка дискусия на ножиците на Варела от чата:

Цитат

Боби Димитров: @Варела Тия ножици по препоръка ли ги взе или заради марката?

Варела: Заради марката да.. имам доста неща вече щтил и всичко което правят по дефолт е с дуракоустойчив дизайн ;).. и защото от дядо ми имам подобни - цяла отливка.. сигурно са на 80 години вече и освен, че са ръждиви друг кахър нямат.. инак в имаше и по скъпи щтил - на които може да им сменяш режещите части..

Боби Димитров: Мхм... то и от моя дядо са "дуракоустойчиви" ама не са ми удобни :(

Боби Димитров: Тая лентовата пружина е много натегната, големи, а-у... :( Твоите Bypass PG 20 ли са?

Славянски: Добре е да са удобни и с минимално усилие да режеш, това си е до дизайн.

Варела: @Боби Димитров да точно Bypass PG 20.. @Славянски удобни са и много добре ми лягат.. тежички са, но нямам декари лозе за обработка ;)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Александър Ал

Тук не се ли похвалих, че си купих ножица... Щото не моа само да гледам:

61xx6hlbm5L._AC_SL1000_.jpg

51kqrAqysaL._AC_SL1000_.jpg

613ILvddPvL._AC_SL1000_.jpg

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Оризаки Кошияма

ШОК! БОМБА!!!

Ако досега сте рязали дръвчетата и лозите с две ръце, то благодарение на Fiskars вече има и ножици за една ръка...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
almodovar
На 24.01.2020 г. at 7:02, Venetka написа:

Най-любими за работа са ми лозарските ножици на дядо. Изцяло метални, а при дръжките има една пранга от парче кожа, за да ги държиш затворени когато не работиш. Ще ви ги снимам като си ида на село. Изключително лесно се заточват, реже се прекрасно с тях лозето и не големи клонки на овошките.

Във времето съм открила, че ми правят пришка на палеца при продължителна работа и затова овреме залепям парче лейкопласт на пръста... и здравейте десетки рози, храстчета и лозенце. Точно това замислям да правя на село първата седмица на Февруари. Дано времето да е с мен обаче.

Баща ми има голям, въртящ се камък за точене. Като малка ми беше любимо занимание да въртя камъка , а татко да заточва разни неща. Пробвам се да намеря нещо такова в умален вид, ама всичкото, което предлагат като брусове и приспособления за точене е афиф и още като го видя  и си казвам... не става. 

 

Това са марката на Кунде и сие , тези с кожата, и аз имам такива, издържат с едно наточване на дълга работа, много са добри, но на мен не ми пасват на ръката и са ми неудобни, Ползвам ги за подрязване на фиданки , при макс работа половин час, режат добре корените и трябва да се внимава, колежката си разряза работното зимно яке с тях при едно невнимание, само като ги плъзна към джоба си :) 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски
преди 11 часа, almodovar написа:

Това са марката на Кунде и сие , тези с кожата, и аз имам такива, издържат с едно наточване на дълга работа, много са добри, но на мен не ми пасват на ръката и са ми неудобни, Ползвам ги за подрязване на фиданки , при макс работа половин час, режат добре корените и трябва да се внимава, колежката си разряза работното зимно яке с тях при едно невнимание, само като ги плъзна към джоба си :) 

Да чакаме ли обещания видеоматериал за ножиците - счупени и здрави?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Пламен М

Привет от мен, презентирам и моите "десни" ръце:20191208_155551.thumb.jpg.a4a9f0fc9e53ddb7885837d0672e95f2.jpg

Основната е оранжевата, sandvik, френска, безценна техника! Подари ми я един приятел точно преди 20 години, понеже му заявих че ще ставам лозаро-овощар. Не знам защо, но я няма на пазара.От ляво, gardena-та за клони, подарък от МШ.....и тя в категорията безценна! Малката gardena, също много добро нещо, е като да има резерв. До нея, в дясно, е едно менте/7 лв./ с което МШ си реже розите. Най- вляво, един буркан с червен елексир, предвид времето и температурите, ако си чоплим нещо навън, е желателно, да е на една ръка разстяние!

  • Харесвам 2

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски
преди 44 минути, Пламен М написа:

Основната е оранжевата, sandvik, френска, безценна техника! Подари ми я един приятел точно преди 20 години, понеже му заявих че ще ставам лозаро-овощар. Не знам защо, но я няма на пазара.

Интересно. На мен това име Сандвик ми е попадало пред очите, но не знам нови или стари. А и изглежда скандинавско. Ами, да, шведи са:

https://en.wikipedia.org/wiki/Sandvik

Нo в момента гледам има Bahco Sandvik, т.е. може би Bahco са ги купили, но очевидно е обратното:

Цитат

1991 Bahco Tools was acquired by the industrial corporation Sandvik AB and was renamed Sandvik Bahco. The original factory Bahco Tools in Enköping, Sweden, then became a separate production center within Sandvik’s business area Saws & Tools.[5] During this time, major investments were made to increase productivity and to reduce lead times in the production. In addition, a new distribution concept was introduced to improve delivery and availability.

Тъй че има ги. Те и Bahco са шведи и ползвам доста техни дърводелски инструменти. На един стар трион пишеше Sandvik, ако не бъркам.

Та острието на Sandvik как се държи? Колко си я точил за тия години, @Пламен М? Какъв размер клони режеш без проблеми?

Иначе червената течност е много на място като става дума за лозарски ножици...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Александър Ал
преди 2 часа, Пламен М написа:

Привет от мен, презентирам и моите "десни" ръце:20191208_155551.thumb.jpg.a4a9f0fc9e53ddb7885837d0672e95f2.jpg

Основната е оранжевата, sandvik, френска, безценна техника! Подари ми я един приятел точно преди 20 години, понеже му заявих че ще ставам лозаро-овощар. Не знам защо, но я няма на пазара.От ляво, gardena-та за клони, подарък от МШ.....и тя в категорията безценна! Малката gardena, също много добро нещо, е като да има резерв. До нея, в дясно, е едно менте/7 лв./ с което МШ си реже розите. Най- вляво, един буркан с червен елексир, предвид времето и температурите, ако си чоплим нещо навън, е желателно, да е на една ръка разстяние!

Тази със зеленичкото ли купи за седем лева? Странно прилича на моята от горния пост... Хм... аз я купих за 15$.. Как се казва, няма ли надпис от другата страна? Има много добри отзиви в Ютуб и интернет пространството.. И клиенти от Алиекспрес са доволни.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски
преди 18 часа, Александър Ал написа:

Тази със зеленичкото ли купи за седем лева? Странно прилича на моята от горния пост... Хм... аз я купих за 15$.. Как се казва, няма ли надпис от другата страна? Има много добри отзиви в Ютуб и интернет пространството.. И клиенти от Алиекспрес са доволни.

Прилича, да. Тази трябва да е лидълска. Имаме такава. На нея ѝ замервах острието с пиличките и беше някъде 45-50 HRC. На тази, която си поръчал, е 60 HRC, т.е. стоманата трябва да е доста по-добре. Иначе тия бяха някъде по 7 лв., да, и вършат груба работа. Розите са ни цифром и словом нула и не мога да коментирам доколко са подходящи, но за шипки стават.

Та не се притеснявай, че си се минал за същото нещо на тройна цена без транспорта.

  • Ха-ха 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Пламен М
На 29.01.2020 г. at 18:29, Славянски написа:

Интересно. На мен това име Сандвик ми е попадало пред очите, но не знам нови или стари. А и изглежда скандинавско. Ами, да, шведи са:

https://en.wikipedia.org/wiki/Sandvik

Нo в момента гледам има Bahco Sandvik, т.е. може би Bahco са ги купили, но очевидно е обратното:

Та острието на Sandvik как се държи? Колко си я точил за тия години, @Пламен М? Какъв размер клони режеш без проблеми?

Иначе червената течност е много на място като става дума за лозарски ножици...

Острието Sandvik се държи перфектно, но при няколко условия! Първо.....хубавата ножица е тежката ножица! Не е пестен матриал. Второ......в никакъв случай не давайте "играчките" си на когото и да било! Закон! И трето...в края на кампанията малко глезотии за тях:

20191208_155730.thumb.jpg.7bf7724345b8b5cd0c4b02b50b6b8cc9.jpg

Това не е точно точене, а по -скоро е "гладване". В кръг, без значение от посоката.

20191208_160028.thumb.jpg.7852423dbee4b569d128fa29d700c0b8.jpg

Спирт, 95%, мнооооого богато! И няколко пъти, два три дни последователно.

20191208_160117.thumb.jpg.0b6cbb17a015fb4d564c3985e4b83232.jpg

И накрая едни фини, нежни масла.....каквито наште "играчки", определено заслужават! И буркана постоянно.

  • Харесвам 3

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Ходих при един комшия да му занеса калеми и разсад марули, че най-накрая и той открива сезона, а той ми се хвали с новата си ножица. Че как да не споделиш човешката радост!

Ножицата не е лукс. Жена му я взела май от Кауфланд на промоция (вървели по седем лева доколкото разбрах), с едни червени дръжки. И човекът сега я беше разопаковал и изтествал на някои млади фиданки. На третия сряз в зелена дървесина й се счупила дръжката! Показа ми я. Ами очевидно китаецът е предвидил до два сряза :) Пълна пародия. Ами мани - и острието видимо се захабило! За тия пари - толкова! Ама жената гледала промоцията. Човекът вика: "Не ми е за парите, но ми е обидно, че сме купили такова нещо." Иначе джвъчки всякакви. Но е мислено за продажба, не за употреба.

А аз от Беллота съм много доволен и то от по-ниския клас. Топмастерът също върши работа, но с тоя счупен връх понякога не става. Където трябва да се бръкне между гъсти клонки.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване