Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Recommended Posts

Александър Ал

Ето сега да се похваля..... Опитах сефте кайсиите.... Като истински.. Другото са второстепенни герои.- Flavor fall и смокини от батковите... Мога ли на стари години да проям плодове???? Втората снимка е сложена за разкош... Да се изфукам отново с лимонената си дюля.

fructes.jpg

dula.jpg

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски
Отговорено (Редактирано)
На 19.05.2024 г. at 15:17, Славянски написа:

Досега не съм присаждал кайсия и джанка толкова късно. Калемите от кайсията бяха от края на декември, стояли в буркан с вода. Не са се развили въобще, изглеждаха добре. Тя кайсията цъфти рано, но ако има съвместимост, бих я ползвал за междинник за Харкот отново. Ще видим какво ще излезе от този план "Б"

https://bezmotika.com/uploads/monthly_2024_05/Photo1406-1.jpg.8645db1106f675a5d07d8919c42ad1cb.jpg

Към момента, месец и половина по-късно, новата кайсиева присадка се е изравнила със старата - по около 20-25 см няколко клончета. Джанковите не са мръднали (не са успешни). Впечатлен съм от бързото срастване и развитие на тая кайсия присадена втората половина на май. Другата присадка е от февруари.

Редактирано от Славянски
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Jimmy Stoikov

Тази тема е винаги актуална. Чакам да паднат листата на дръвчето и да го дезинфекцирам с бордо микс, че смолотечението ме стресна пролетта.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Jimmy Stoikov

Тази пролет съм замислил да боцна два лед прожектора по 25вата под кайсията, за тест срещу слани

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Котарак без чизми

25 вата...
По добре едно електрическо одеяло, поне е оптимизирано само за топлина.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Kalam Mekhar
преди 45 минути, Jimmy Stoikov написа:

Тази пролет съм замислил да боцна два лед прожектора по 25вата под кайсията, за тест срещу слани

А, защо да са LED? Лампите с нажежаема жичка отделят много повече топлина и по- малко светлина.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Jimmy Stoikov
Отговорено (Редактирано)
преди 49 минути, Котарак без чизми написа:

25 вата...
По добре едно електрическо одеяло, поне е оптимизирано само за топлина.

преди 30 минути, Kalam Mekhar написа:

А, защо да са LED? Лампите с нажежаема жичка отделят много повече топлина и по- малко светлина.

Ами разполагам с такива прожектори, излъчват някаква топлина по добре от нищо :)

пп Прожекторите са влагозащитени, не е нужно нещо допълнително освен да ги включа под дървото, просто и бързо.

Редактирано от Jimmy Stoikov

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Kalam Mekhar
преди 42 минути, Jimmy Stoikov написа:

Ами разполагам с такива прожектори, излъчват някаква топлина по добре от нищо :)

Почти нищо е за топлина. Прочети, колко от енергията отива за светлина и колко за топлина. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Котарак без чизми

Докато чакаш пролетта, вземи един термометър и си поиграй с комплекта лед прожектор-термометър да видиш на какво разстояние от цветовете трябва да поставиш прожекторите.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски
Отговорено (Редактирано)

Аз повече се чудя какво ще правим с тези цветове без близалце, които бяха много миналата година. Щото от тях плод няма да излезе. Само евентуално ще опрашват други. Ако има достатъчно и навременно пчели.

На присадките от миналата година ще имам цвят на някои и нямам търпение да видя кога и как ще цъфнат.

Редактирано от Славянски

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ру®
преди 2 часа, Славянски написа:

Аз повече се чудя какво ще правим с тези цветове без близалце

Рзабра ли се на какво се дължи тая липса на близълце? И на моята кайсия повечето цветове бяха така....

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски
На 16.03.2024 г. at 19:08, Jimmy Stoikov написа:

Брех да не повярва човек, едната кайсия е супер късна, все още не е тръгнала за бутон. Другата я видях кога почна, по същото време с моята Рубиста. Бях споменал за тези две кайсии които са пред един северен вход на блок, опитвал съм и двете, плододават си без проблем.

Джими, тези кайсии задържаха ли нещо миналата година? Може и да си писал, но не помня. Още ли мислиш да вземаш калеми?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Jimmy Stoikov

При  мен първите отворили цветове бяха всички без близалце, в последствие се появиха тези с близалце, но съотношение със и без е огромно. А и много пъпки си останаха спящи.

преди 6 минути, Славянски написа:

Джими, тези кайсии задържаха ли нещо миналата година? Може и да си писал, но не помня. Още ли мислиш да вземаш калеми?

Доволно даде, като за двугодишна фиданка. Калеми ще слагам на една джанка февруари, от моята и  една друга кайсия.

преди 12 часа, Котарак без чизми написа:

Докато чакаш пролетта, вземи един термометър и си поиграй с комплекта лед прожектор-термометър да видиш на какво разстояние от цветовете трябва да поставиш прожекторите.

Това ще  направя с два термометъра, да разбера какъв е ефекта от прожекторите :)

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски
преди 59 минути, Jimmy Stoikov написа:

Доволно даде, като за двугодишна фиданка. Калеми ще слагам на една джанка февруари, от моята и  една друга кайсия.

Не ме разбра, аз питах за онези дървета от северната страна на блока, които цъфнаха късно.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Jimmy Stoikov
Отговорено (Редактирано)
преди 4 минути, Славянски написа:

Не ме разбра, аз питах за онези дървета от северната страна на блока, които цъфнаха късно.

Нищо не задържаха. До мен един комшия с две дървета, само едното имаше 10 кайсии, ще ги маха като другия ми комшия който си разчисти за друга овошка. Вече никой май не иска да гледа кайсии в квартала. 

Редактирано от Jimmy Stoikov
  • Тъжно 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Стоян

Здравейте, ако искате да ядете кайсии сейте сорт  Унгарска.Късно цъфти и всяка година ражда.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски
преди 1 час, Стоян написа:

Здравейте, ако искате да ядете кайсии сейте сорт  Унгарска.Късно цъфти и всяка година ражда.

За кой район на страната говорите? Каква надморска височина? Пръскане някакво?

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Стоян
Отговорено (Редактирано)
преди 18 минути, Славянски написа:

За кой район на страната говорите? Каква надморска височина? Пръскане някакво?

За района на Бургас.Около 60 метра надморска височина.Пръскане основно за анарзия  нуреле .

Редактирано от Стоян

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
mphenix

За всички не кайсиеви райони трябва подходящ микроклимат. Кайсията да е завет. Примерно в София до блока има кайсия която ражда всяка година. Присадих от нея кайсия на открито в полето , не ражда нищо.

• Харесвам 2
  • Мерси 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

В момента само ти разглеждаш тази страница.

• Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване