Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Гого

Мулчиране - материали и причини

Recommended Posts

Jimmy Stoikov
Отговорено (Редактирано)

Здравейте, имам бяла детелина + тревна смеска за футбол. Кося всяка седмица през вегетацията и ситно смляната зелена маса на момента заминава за мулч, на всички растения които имам, декоративни, цитруси, екзотични и  овошки. Следващата седмица след косене тревата я слагам в една строителна количка над 100л. като оставям около 2-3 пръста празно от горе,  заливам с вода от сондата до горе, покривам с един найлон и така 24-48, след което отделям тревата и пак хвърлям за мулч. Тук идва най-важното, "ЧАЯ" който остава е несравним подхранваш еликсир, поливам с вода растенията и  след това добавям от еликсира 2-4л с една кана, става и за листно пръскане за растенията които имат нужда.  Райска ябълка, ябълка, череша, слива, кайсия, нар, 4 вида лоза, кълбовидни туи, маслина, няколко вида лимони, кумкуат, японска мушмула, пампаска трева, ФЕСТУКА, ОФИОПОГОН ЧЕРНА ТРЕВА и ИМПЕРАТА RED BARON. От 3 години от както ги гледам, не пръскам с никакви защити(дори лозите), не торя с нищо друго освен мулча и извлечения чай. Тази есен си изчистех и заравних още 800м2  след което разбира се хвърлих отново бяла детелина + тревна смес за футбол, защото се надявам близките 1-2 години да ми остане време за повдигнати лехи,  за които ще ми е нужен компост, мулч и торене с тази зелена маса от иначе прекрасната морава в двора. Местата които съм затревил бяха  30-40 години непроходими, диви дървета, плевели храсти, стр. отпадъци и всичко к'вот се сетите че, може да се хвърли от един блок до двора

ПП  Трябва да направя снимка на хабитата под мулча

396002811_10230954559511402_7116775947708077753_n.jpg

396016751_10230954560071416_8968375238241534865_n.jpg

387841988_10230811056843925_5462994195559094782_n.jpg

Редактирано от Jimmy Stoikov
  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване