Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Жоро

Разсадници за плодни дървета и храсти в България - отзиви

Recommended Posts

qrt
Отговорено (Редактирано)

Днес пристигна поръчката от  Сортови Цитруси Овошки и Цветя   https://bazar.bg/ads/user/1589785.Беше за 1 едроплоден глог и 2бр арония сорт неро.Както очаквах  са внос от турция.Но ми доставиха само 1 арония сорт неро , а другата викинг...Мисля ,че са добре като цяло, но глога( в синия плик) очаквах като за 30 лв да е малко  по-голям.

IMG20241204175640.jpg

IMG20241204175634.jpg

Редактирано от qrt
  • Харесвам 1
  • Мерси 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски
Отговорено (Редактирано)

Какъв е тоя "чешит"? Не знаех, че продават внос. Глогът расте бавно, тъй че не е толкова малък. Знае ли се сортът? Като потърся това на турски и ми излизат публикации с обикновен червен глог.

Арониите ги поръчвахме наскоро от полския разсадник Rudniccy и бяха евтини дори с транспорта от Полша (към 7,50 лева на растение общо).

Редактирано от Славянски

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
qrt
Отговорено (Редактирано)

преди 15 минути, Славянски написа:

Глогът расте бавно, тъй че не е толкова малък

Хм, това не го знаех.

Chat gpt:

CANDAN
Fidanlık & Tarım
Ovakent / Ödemiş / İZMİR
Tel: 0232 701 22 00
www.candanfidanlik.com

Tür: Alıç
Anaç: Y. Alıç
Çeşit: Kırmızı

Превод на български:

КАНДАН
Разсадник и земеделие
Овакент / Йодемиш / Измир
Тел: 0232 701 22 00
www.candanfidanlik.com

Вид: Глог
Подложка: Дива глогова подложка
Сорт: Червен

преди 15 минути, Славянски написа:

Арониите ги поръчвахме наскоро от полския разсадник Rudniccy и бяха евтини дори с транспорта от Полша (към 7,50 лева на растение общо).

Поръчката от полша я изпуснах.А тази и другата от клематис бг са за проба, просто да видя качеството на продукцията.

Редактирано от qrt

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Ние с @Любо Д миналата зима се пробвахме с едни турски кестени на гол корен. Всичко загина (не се хвана). Не бяха добре корените. По 10-11 лева бяха с разни отстъпки.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
qrt
Отговорено (Редактирано)

ifhedies.jpg

Природата ще покаже.

Редактирано от qrt
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски
Отговорено (Редактирано)

Както и дискутирахме с @ivanina., важно е какво има в пръстта - какви са корените в тия саксии. Това ще определи до голяма степен дали и колко добре ще тръгнат.

Редактирано от Славянски

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Kalam Mekhar
преди 3 минути, Славянски написа:

Както и дискутирахме с @ivanina., важно е какво има в пръстта - какви са корените в тия саксии. Това ще определи до голяма степен дали и колко добре ще тръгнат.

Давам ти пример със закупена преди няколко години смокиня от сорт Goutte dOr от един наш разсадник. Пристигна в голяма саксия и ми излезе към 24-25 лева с доставката, но, беше нововкоренен резник с 3-4 листенца. Когато умря след няколко седмици, видях, че в по- голямата саксия с торфена смес, просто е вкарано растение от миниатюрна купичка с която е дошло от Пландорекс, полято е обилно и веднага ми е изпратено. Коренчетата на това растение така и не са напуснали старата формичка и си бяха изгнили в нея. 

• Тъжно 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
qrt

При мен корените са добри.Доста са преполяти с  вода , почвата е по -скоро е като глина.Мисля да презимуват в саксиите, и ще ги садя напролет.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски
преди 38 минути, Kalam Mekhar написа:

Коренчетата на това растение така и не са напуснали старата формичка и си бяха изгнили в нея. 

Голяма излагация. Въобще не разсъждават. А ако я гледат достатъчно дълго, би трябвало сами да забележат проблема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Kalam Mekhar
Отговорено (Редактирано)
преди 8 минути, Славянски написа:

Голяма излагация. Въобще не разсъждават. А ако я гледат достатъчно дълго, би трябвало сами да забележат проблема.

Тя е можела и да се хване. Но при мен не стана. Понеже чаках за доставката доста време, предполагам, че с пристигането са ги разхвърляли в големи саксии и са ги разпратили. 

Ето снимката. Било е свежо, когато е пристигнало. После, започна да става по зле и умря на тази фаза на развитие. В торфа на голямата саксия, намерих пресованият торф от предишната купичка, която е била миниатюрна. 

Goutte-d-or.jpg

Редактирано от Kalam Mekhar
  • Харесвам 1
  • Мерси 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
viktoriay
преди 1 час, Kalam Mekhar написа:

Тя е можела и да се хване. Но при мен не стана. Понеже чаках за доставката доста време, предполагам, че с пристигането са ги разхвърляли в големи саксии и са ги разпратили. 

Ето снимката. Било е свежо, когато е пристигнало. После, започна да става по зле и умря на тази фаза на развитие. В торфа на голямата саксия, намерих пресованият торф от предишната купичка, която е била миниатюрна. 

Goutte-d-or.jpg

Много неприятно! Даваме повече пари за уж по-високо качество, а получаваме жалки градинарски изпълнения!

преди 1 час, Kalam Mekhar написа:

Goutte-d-or.jpg

За парите, които даваме е просто срамно да пращат такива мизерни недоразумения!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски
Отговорено (Редактирано)
преди 10 часа, viktoriay написа:

Много неприятно! Даваме повече пари за уж по-високо качество, а получаваме жалки градинарски изпълнения!

Ми някой прибира разликата. Аз разбирам да искаш повече пари, но дай и превъзходен продукт. Не като онзи от Разград (Градина 2020) дето ти дава две растения по 10- сантиметра на цената на нормални и за капак се оказа, че не е и същият вид, който уж продава... Едното даже не се и разлисти. Аз знаех, че, купувайки ги, правя компромис, но се оказа по-голям отколкото очаквах.

Интересното е, че все още има хора, които разсъждават - "щом плащам повече пари, значи получавам по-високо качество". Важен е маржът на печалбата и ценообразуването.

Редактирано от Славянски
  • Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Kalam Mekhar
Just now, Славянски написа:

Интересното е, че все още има хора, които разсъждават - "щом плащам повече пари, значи получавам по-високо качество". Важен е маржът на печалбата.

Понякога е така. За повече пари, получаваш по- добро качество. Но, не винаги. А, най- ценните неща в този живот можеш да ги получиш само безплатно. 

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

В момента само ти разглеждаш тази страница.

• Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване