Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Славянски

Праскови. Сортове, характеристики, отглеждане.

Recommended Posts

Ру®

As crazy as it may sound, egg shells are actually good at preventing peach leaf curl. Fill up a netting bag (like the one holding oranges in the shop) with egg shells and hang it in the tree. Depending on the size of your tree, you could hang 2 or 3 bags.

https://permies.com/t/135202/peaches/Peach-leaf-curl-folks-remedy

Гугъл преводач: Колкото и налудничаво да звучи, яйчените черупки всъщност са добри за предотвратяване на извиването на прасковените листа. Напълнете мрежа (като тази, която държи портокали в магазина) с черупки от яйца и я закачете на дървото. В зависимост от размера на вашето дърво можете да окачите 2 или 3 торби. 

  • Харесвам 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Котарак без чизми

Интересно, а някой може ли предложи обяснение? Сещам се за няколко възможни промени, които могат да настъпят от яйчени череупки, но всички ми изглеждат незначителни. Ако е до калция, би трябвало да работи и с охлювени и мидени черупки.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ру®
преди 1 час, Котарак без чизми написа:

Интересно, а някой може ли предложи обяснение?

Не работело със сварени яйца, да не би да се завъждат някакви бактерии, които да ядат гъбичките...!?

Аз обяснение нямам, но го срещнах и въ френски сайтове, където твърдят, че работи....

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Жоро
Отговорено (Редактирано)
преди 16 часа, Котарак без чизми написа:

Интересно, а някой може ли предложи обяснение? Сещам се за няколко възможни промени, които могат да настъпят от яйчени череупки, но всички ми изглеждат незначителни. Ако е до калция, би трябвало да работи и с охлювени и мидени черупки.

Ами то не е калций, а калциев карбонат или варовик по нашенски, с pH доста над допустимото за повечето микроорганизми, та само в морето живеят разни неща в него. 

Варосването на кората има подобен контактен ефект, но ако си ударите и една доза невротоксин /меден сулфат/ може направо един бордолезов шейк със сок от праскови, дори не само заради евентуалния цвят на получения елексир...

Ама мислете ги тия неща. :>

Редактирано от Жоро

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Регистрация

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    В момента само ти разглеждаш тази страница.

×
×
  • Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване