Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Боби Димитров

Поръчка от Рудника (Rudniccy, Полша), есен 2020

Recommended Posts

Славянски

Получих отговор. Палетът няма да стане. Цената е 270 евро, т.е. струва си за някаква много голяма поръчка като тези от Франция със стотици растения. Тъй че ще я караме с кашоните.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

Каза ли каката кога ще почнат да тъпчат кашони и ще кажат дали има място или не стига мястото?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Другата седмица ще е. Не са се разбързали.

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Полякинята писала... Всичко са побрали в кашоните, утре изпращат. Би трябвало при нормално пътуване да са в София при Боби вторник/сряда (13-14 октомври).

По-късно ще пусна и поръчката с боровинките за човека на @min-4o.

• Мерси 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Само да добавя: транспортът е 120 евро (четири кашона), сумата (с транспорта) стана близо 396 евро за всичко. За съжаление като няма 40 кг кашони, плащаме повечко... За три големи кашона цената миналата година беше 96 евро, сега е 120 за четири по 30 кг. Станахме и ние косвена жертва на коронавируса...

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Жоро
преди 57 минути, Славянски написа:

По-късно ще пусна и поръчката с боровинките за човека на @min-4o.

Пиши на лично дали да ти праща пари по сметката. Мога да дам и адрес за доставка, да не идва при Боби.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Четирите кашона с растенията са взети вчера от разсадника от GLS. Имаме тракинг номера, които пуснах на Боби. Все още са в някакъв център на компанията в Полша, по-различно име от предните пъти (Bielsko-Biala), но са на път. Най-рано ги чакаме в София във вторник.

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

Поръчката е вече в България. Прозвъних, утре или сряда ще е разносът и ще са при мен кашоните

Да уточним кой, как, кога и къде ще си получи нещата? Предполагам от офиса ми, моля да имате предвид, че в момента си тръгвам в 16:00, така че получаването вероятно ще е от брат ми, ако дойдете по-късно.

@stef.an и @Димо 33 и @Ру® и @Любо Д вероятно от офиса ми, кога ще можете да минете?

@алина ми прати данни за Еконт, ще ги пусна в четв или петък.

Предвид идващия Миленкафест®, има опция @Варела да вземе от мен (събота, от село) на Жоро Минчев нещата и да му ги закара и да го вземе за феста. А @Миленка® да вземе от мен нейните и на Варела и да ги закара към село, от където да си ги вземе той (ще има място на връщане).

• Харесвам 2
  • Мерси 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Миленка®

Добре, като пристигнат, ще дойда да взема от офиса ти моите и на @Варела.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
stef.an

И аз ще мина през офиса, само да се почувствам добре, че от днес съм с някаква треска.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

Тъй, както разбрахте от чата, вчера следобяд пристигна пратката. Записах кратко видео (мега мазня е, но все още нямам нов телефон), че нямах време да пиша по-подробно. Всичко е точно, подредил съм на всеки поръчката. 

Днес (сряда) съм в офиса и в един склад на 2 мин от там, цял ден до 19:00 някъде. Ако ще минете днес, звъннете ми да се видим - ако съм в склада ще дойда.

Утре ще съм от към 10 и нещо сутринта до 16 и нещо следобяд в офиса. 

В петък няма да съм изобщо.

Можете да минете който ден ви е удобно, вкл. и другата седмица - дори мен да ме няма, брат ми е в офиса до 19:00 обикновено, като сутрин отваряме в 10:00.

Сумите в таблицата са точни и финални, в лева. Предпочитам плащането да е в брой.

Това е от мен :) 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Варела
преди 5 часа, Боби Димитров написа:

Записах кратко видео (мега мазня е, но все още нямам нов телефон), че нямах време да пиша по-подробно. Всичко е точно, подредил съм на всеки поръчката.

Аааааа не.. мойте са най-нефелните.. отказвам се.. {долна, просташка шега}

Сега сериозно,

Благодаря ви @Боби Димитров и @Славянски за яката раута!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
stef.an

Също бих искал да изкажа благодарности на @Боби Димитров и @Славянски за логистиката и въобще за цялостната организация на процеса!

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Гост

И от мен благодарско. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

И аз благодаря на Боби за организацията. Растенията изглеждат добре. Би трябвало да се хванат. Успех на всички в отглеждането!

Интересно ми е какво ще излезе от въпросните черници? А аз събрах вече няколко сорта ирга и ще мога да сравнявам. Засега плод ми даде главно Слейт.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

Черниците по етикет са бяла и черна, не са лоши като растения... но да видим :)

Като цяло в тези големи саксии растенията са с много по-големи корени. Извадих 2 от моите - 1 ирга и 1 камчатка, за да ги разгледам, яката раута. Една от аронии на Влади гледах, ще трябва бая дупка за нея... Ще падне разплитане и рязане най-вероятно; спрямо тези в 0.5 л саксийки от лани разликата е голяма. Сега, те също си имат предимство - цената...

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
алина
На 15.10.2020 г. at 11:47, Боби Димитров написа:

Черниците по етикет са бяла и черна, не са лоши като растения... но да видим :)

Като цяло в тези големи саксии растенията са с много по-големи корени. Извадих 2 от моите - 1 ирга и 1 камчатка, за да ги разгледам, яката раута. Една от аронии на Влади гледах, ще трябва бая дупка за нея... Ще падне разплитане и рязане най-вероятно; спрямо тези в 0.5 л саксийки от лани разликата е голяма. Сега, те също си имат предимство - цената...

Боби, получих!! Много хубаво е  опаковано, фиданките на Ирга    са истински фиданки))  Так им  се радвам spacer.png ..Това е почти черемуха, дива череша, май на български, Гурупла (Prunus avium, Cerasus nigra, Cerasus sylvestris), мнозина знаят, как ухае черемуха през пролетта.!. Напролет ще имам  ухане на природен парфюм. Още веднъж, моите благодарности на организаторите   на поръчката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Хайде, напролет снимки с цъфнали ирги! Дано цъфнат.

А черемуха сях от семе - не се получи. Никна едно и май го уморих или изгубих. Bird cherry, или гроздовидна песъкиня на български, ако не бъркам.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

В момента само ти разглеждаш тази страница.

• Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване