Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Славянски

Поръчка на растения от разсадник Rudniccy, Полша (февруари-март 2022)

Recommended Posts

Славянски

@алина а ти няма ли да се престрашиш да добавиш нещо? Няма да си само ти в лодката.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Гост

За боровинките ги искам в контейнер. Не се знае кога ще ги пресаждам. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ру®
преди 10 часа, Славянски написа:

не е проблем да пратят и боровинки и малини/къпини на гол корен.

Може би в таблицата да ги има и в двата варианта (т.е. да се добавят още веднъж в раздела "на гол корен") и така всеки ще може да си избере как ги иска. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Жоро
преди 7 минути, Ру® написа:

Може би в таблицата да ги има и в двата варианта (т.е. да се добавят още веднъж в раздела "на гол корен") и така всеки ще може да си избере как ги иска. 

Само да допълня, че за 1 лв спестен на растение по никакъв начин не си струва да мъчите ам. боровинки на гол корен, много са капризни и ако оцелеят от тая процедура ще си забавят растежа с 1 година за тоя спестен лев. 

• Харесвам 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Два лева се спестяват, но и аз мисля, че си прав. Специално за тях не си струва манипулацията.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Жоро

За американските боровинки конкретно, другите неща би трябвало да са по ОК

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Venetka

Аз също ще помоля ако е възможно боровинките да са в контейнери

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Nikolay Kolev

Аз бих искал да ми добавите 1 бр. Pink Blueberry, но ако ще го доставят в саксия.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

От това, което виждам, досега никой не е пожелал боровинка на гол корен, тъй че засега ще са си в саксиите, освен ако някой изрично не декларира, че ги предпочита на гол корен. Същото важи и за къпините.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

Тия дни съм малко офлайн, та ако има нещо към мен, пишете лично или с таг. Другата седмица по някое време ще погледна по таблицата ако има някакви нужди и да приключваме. След това остава да намеря от някой 1600 лв заем да платя поръчката.

Виждам към момента 2 кашона със саксии + един мега натъпкан на гол корен. Лошото ще е, ако не могат да съберат целия гол корен в 1 кашон, защото ще остане съвсем малко за втори. Тогава ще трябва Румен Т да посмали с 10-20 бройки и те така.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
stef.an

@Боби Димитров , мога да предложа да (пред)платя своите растения преди да си направил поръчката, ако се получи някаква разлика от транспорта ще довнеса при получаване. Банков превод ме устройва, ако пратиш IBAN.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

Не е удобно на парче, а и нямам психически валенции кой какво кога. Плащаш при получаване с финално ясна сума, без еквилибристики.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски
преди 1 час, Боби Димитров написа:

Тия дни съм малко офлайн, та ако има нещо към мен, пишете лично или с таг. Другата седмица по някое време ще погледна по таблицата ако има някакви нужди и да приключваме. След това остава да намеря от някой 1600 лв заем да платя поръчката.

Според мен е по-добре да се сметне ориентировъчно сумата (за първия кашон с боровинки ще е доста точна) и да се преведат парите на Боби. Аз ще говоря и с Румен за плащането. То проблемът е, че преди да имаме проформа, не се знае какво ще се побере. Аз лично мисля, че един кашон ще отиде със саксии и един наполовина със саксии. Двеста растения на гол корен биха могли да се поберат в третия кашон. А нали има и още хора да поръчват от твоите, Боби?

Цитат

Виждам към момента 2 кашона със саксии + един мега натъпкан на гол корен. Лошото ще е, ако не могат да съберат целия гол корен в 1 кашон, защото ще остане съвсем малко за втори. Тогава ще трябва Румен Т да посмали с 10-20 бройки и те така.

Затова според мен е добре да се пусне първата поръчка с окомплектован кашон в саксии. И другите неща да се пуснат след това като едно цяло. Така шансът всичко да се побере в два кашона е голям. Аз лично мога да ти пусна парите за моите неща. При грубо сметнат транспорт и ще се дооправим.

Но да дава Боби от джоба си или да тегли заем е абсурд.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Venetka

Оставам сама следващите 2 седмици с цялото узбекско работно население на главата във фирмата. Моля сложете ме в таг когато трябва да се плаща.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
алина
На 7.02.2022 г. at 16:16, Боби Димитров написа:

Отговорът ми е успокоителен, обяснил съм, че транспорт на гол корен е 0 проблем. Сега, вече ако това те раздразва теб лично, проблемът търси навътре, а не навън. Всякакви хора обичат растения, вкл. такива, които се раздразват от успокоителен отговор ;)

За останалите, които не са раздразнени: напомням, че докато не получим от Полша конкрента цена за транспорта, всички цени са без транспорт. При предишни поръчки добавката беше нещо от сорта 1.50 - 1.60 лева на литър саксия. За растенията на гол корен, добавката е неизвестна, като се надяваме да е до 50 ст/брой.

Нищо не ме дразни.Просто не обичам раздразнени хора, избягвам ги. Токсични също.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски
преди 2 часа, алина написа:

Нищо не ме дразни.Просто не обичам раздразнени хора, избягвам ги. Токсични също.

Според мен бързаш с гнева и оценките. Къде Боби е бил раздразнен и как го прецени? Това, че някой не е съгласен, не означава, че е раздразнен. Това е крайно субективно мнение, а и познавайки Боби, мисля, че е далеч от истината.

Алина, в живота човек трябва да се учи да се оправя с всякакви хора. Не да подхранва силни емоции, а доколкото може да мисли трезво и да действа хладнокръвно.

Ако можеш да се отърсиш от тези презумпции, ще ти е доста по-леко според мен.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

@Боби Димитров Вече имаме 56 растения в саксия (боровинки, къпини и киви) без да броя двете аронии. Това означава два кашона със сигурност, по 26-28 растения. Потенциално и гарантиран трети.

Също мисля да пиша на лични на всички участващи в поръчката за плащане на нещата на Боби, като общ скрит чат, в който да се пуснат номер на банкова сметка или друг вариант заплащане. За тези в контейнери може да сметне цената на транспорта плюс- минус 10-15 стотинки на растение. Тъй че там сумите са горе-долу ясни. При голия корен вече имаме над 200 растения. Ако се поберат в един кашон (което е постижимо), то цената на растение ще е 30 стотинки. Ако не, едва ли ще е над 50. Конкретно ми казаха за 300 броя камчатки на гол корен побрали се в кашон от банани. Тъй че и тук според мен триста е възможно, а оттам и двеста.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Жоро

@Славянски моля не забравяйте за растенията, които ги няма в таблицата ( две хости, четири ехинацеи)

при тоя размер на поръчката ако се метна с колата до Rakszawa дали няма да излезе по-тънко? :-D бензина е към 500 кинта, сложи още 200 за магистрални такси и още толкова за сръбските митничари...ъъъ, не излиза сметката :-D

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Добре, че напомни! Боби да не ги забравя.

P.S. Дотук на гол корен ги изкарвам 240 растения.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров
преди 2 часа, Orizaki Koshiyama написа:

моля не забравяйте за растенията, които ги няма в таблицата ( две хости, четири ехинацеи)

Ще ги добавя утре, какъв литраж и цена в злоти са?

преди 2 часа, Славянски написа:

Дотук на гол корен ги изкарвам 240 растения.

Няма нужда да ги изкарваш :) Има си лист Сметки - погледни в него, там са описани бройки и от двата типа, литри, суми и тн.

От моите хора няма да има поръчки, така че можем да затваряме. 2 кашона саксии и 1 кашон гол корен. Осигурил съм парите за общото плащане. Като добавя на Жоро нещата, юркай полската снахичка да почва да гняти велпапето и да пусне тотала с транспорта после, и пак банковите детайли.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

В момента само ти разглеждаш тази страница.

• Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване