Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Славянски

Групова поръчка на растения от Франция (PLANDOREX)

Recommended Posts

Venetka

Сигурно за такава бала може и да искат 60-70 лева за транспорт, ама все пак никой няма такива обеми растения поръчвани в Пландорекс.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Лили
преди 27 минути, Любо Д написа:

От Еконт ще ни отрежат главата за доставка.. Исках да си поръчам бала щендер от екзотик плантс и казаха, че има промяна в таксуването от миналата седмица самата доставка щяла да ми струва 60-70лв.. :(

Аз бих си правил поръчката при Боби, ако няма против. Сигурен съм, че и други ще направят така.

Любо, преди 2-3 г.  поръчах от Флориан Русе 6-7 бали  торф по 250 л и транспортът беше 40 лв / Русе-София-Долно Камарци

И аз не повярвах .. Флориан имаха договор някакъв  със Спиди и палетизираните пратки бяха на такава тарифа. Може да погледнеш дали нещо не се е променило и дали това те устройва. 

За Пландорекс - цветята поне идват обикновено в Р9 , голите корени са леки, никога не съм  плащала повече от 10-12 лв . Пратките са леки и малки.

Еконт са добри - няма да ги плюем :)). Миналата седмица пращах растения - бор в контейнер 30 л + други растения , общо 50 кг  , с куриер от моя адрес , защото 30-литровка не мога да вдигна по никакъв  начин  и цената беше 36 лв

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Варела

преди 4 часа, Venetka написа:

Валери, вече писах на Анелия от разсадника, че ММ е свободен само в понеделника и се пробвам за тази дата да взема нашата и твоята поръчка. ММ ще ти звънне да се разберете къде да ти я предаде. то сигурно пък преди това пак ще се видите, за да вземе от теб полската. С две думи- приятни ви срещи по мъжки за предаване/ приемане на растения.

Благодаря Вени, тя Полската до нощеска е била в Румъния, но мисля че ще дойде до края на седмицата:

Date Time Parcel status GLS Location

28/10/2019 22:39 The parcel has left the parcel center. Romania Sibiu

Полската идва у нас на адрес, така че е най-добре да мине да остави и френските неща в къщи.. Софи си е почти постоянно там..

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

Тъй. В последните години и на двете фирми цените реално са спаднали, за определени размери и обеми, до 2 пъти! Тъй че не берете грижа, а и няма избор, не виждам смисъл да се пълни темата.

Специално на Спиди услугата за пале е най-евтината в България след Транспрес вероятно, но те имат прекалено малко бази. Но в случая палето не ни касае, защото никой няма да прати пале и никой няма да получи пале. Отделно, повечето офиси на Спиди/Еконт не получават и не предават палета.

Ако някой смята, че може да му се облекчи таксата, аз съм ОК да получа вкупом, като една обща пратка, а не като 5 по-малки примерно, растенията на всички мераклии. Просто вие си движете нещата, да не се налага да следя аз, а само да получа.

• Харесвам 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
almodovar
На 29.10.2019 г. at 11:07, Славянски написа:

Това за какъв размер на балата? Какви са тия 60-70 лв! Добре е да се разбере като разпращат горе-долу какви са парите. Че то аз толкова пари аз ще ида до Пловдив да си взема нещата бре! Обемно тегло и не знам какво. Аз мислех да вземам едни фиданки тия дни, но ако почнат някакво нечовешко таксуване съвсем ще приключа с Еконта.

На онлайн калкулатора им дава колет от 60 х 60 х 60 до 90 х 90 х 90 и до 15 кг да струва 11 лв. до офис.

суха бала щендер тежи 42 кг, влажна - около 50 кг , мисля, че около тридесет и няколко лева излиза от офис до офис с нейните размери, а до адрес режат глави

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
almodovar

Пландорекс не изпълняват поръчки под 1500 евро , не работят с физически лица, а само с разсадници . За да решат че могат да ти изпращат растения, даже и да си разсадник, трябва да оговаряш на няколко условия. Така беше преди 5,6 години. Ако поръчката ти надвиши 15 000 евро, то транспорта е за тяхна сметка. Проблема при транспорта е, че се спидитира с микробуси, които реално взимат растенията от Сен Сир Ен Вал и без никакъв друг товар ги транспортират до България ( от там идва и по високата цена ). Това са микробуси до 3,5 тона общо тегло. Това се налага с цел да се запазят свежи растенията, предвид ситуацията , която се получи с транспортна фирма Дискордия и забавянето на пратката с цели 11 дни. Загубите бяха около 750 евро, като превозвача нищо не плати, а разсадника Екзотик Плантс, върна парите на участници в поръчката. Накратко : първата поръчка, която беше преди около 5 години се направи с цел проба, какво ще дойде, как ще дойде, добре ли е в съотношение цена - качество и т.н. От тогава стана нещо като традиция, всяка пролет и всяка зима, да се организира. Условията винаги са били едни и същи, всичко е на доброволни начала и никой не е каран насила да купува. Даже се чудя на Венетка, защо и се занимава да си усложнява нещата. Думите и бяха следните... там във форума " без мотика" има свестни хора, нека да им дадем шанс да се снабдят с нещо хубаво и най важното на супер прилична цена. Съжалявам , че се намесвам в темата, но имаше един два въпроса , на които сметнах, че ще е добре да се отговори. На останалите въпроси няма да отговарям, защото не смятам, че е нужно. Бъдете позитивни , обичайте природата и все така , напред !

• Харесвам 5

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Гост

Предположих, че са подобни нещата. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
nelka_iai

БЕЗ АДРЕСИ ВСЕ ОЩЕ СА:

AnetaJ

Apis

hrissi2009

Hristo Hristov

Ianamari

Iasen

Iveliks

Jdecheva

Kamelita

Kim

Miltonia

Nevenami

ralli_kat

xenohack

Боби Димитров

Димана

Лозан

Любо Д

МГХ

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Форумните членове да обърнат внимание: @Боби Димитров, @Hristo Hristov , @Лозан, @Любо Д - нали не пропускам някого?

И един въпрос към Нелка - добре дошла! - кога последно се очаква да пристигнат растенията от Франция и за колко време мислите след това ще можете да организирате изпращането? Мерси.

Боби, вие с Любо и Лозан ще групирате ли поръчката (ако има такъв вариант, де)?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
almodovar
преди 27 минути, Славянски написа:

Форумните членове да обърнат внимание: @Боби Димитров, @Hristo Hristov , @Лозан, @Любо Д - нали не пропускам някого?

И един въпрос към Нелка - добре дошла! - кога последно се очаква да пристигнат растенията от Франция и за колко време мислите след това ще можете да организирате изпращането? Мерси.

Боби, вие с Любо и Лозан ще групирате ли поръчката (ако има такъв вариант, де)?

отговарям вместо Нелка... растенията трябваше да се натоварят на 28 ми сутринта, по незнайни причини е натоварено на 30 ти сутринта, кога ще пристигнат нямам идея, не е групаж, отделен е специален транспорт само и единствено за тези палета, които как са ги събрали в този бус не ми е ясно, явно са сваляли от височината и са нареждали странично. Потвърдили сме , че можем да разтоварваме всеки ден , без нзачение събота ли е неделя ли е. След пристигането на растенията е необходимо минимум два работни дни за да се систематизират растенията, да се поставят нови етикети ( ако има повредени ) и чак на третия работен ден се започва опаковането и изпращането на растенията за което отговаря Нелка и колегите и.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
nelka_iai

Добре заварили! Вече са ме изпреварили с отговора, но общо взето така стоят нещата. Щом започне пращането ще пиша и в трите форума. 

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Аз да попитам и още нещо: възможно е ли трима участници в поръчката да получат растенията на адреса на един, за да се спести троен транспорт с Еконт? Това предполагам би се карало с азбучния ред на изпращането, но ако хората не бързат, може да получат по-назад нещата?

@Боби Димитров да каже това дали стои на дневен ред. Разбира се, ако вас не ще ви затормози.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
nelka_iai
преди 48 минути, Славянски написа:

Аз да попитам и още нещо: възможно е ли трима участници в поръчката да получат растенията на адреса на един, за да се спести троен транспорт с Еконт? Това предполагам би се карало с азбучния ред на изпращането, но ако хората не бързат, може да получат по-назад нещата?

@Боби Димитров да каже това дали стои на дневен ред. Разбира се, ако вас не ще ви затормози.

Да, може. Пишете на e mail, никовете на кои участници искате да се изпратят заедно и данните на получател. Като се стигне до получатела, се изпращат и растенията на другите без значение къде са в таблицата. 

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Лозан

Извинете ме, но съм останал с впечатлението, че растенията за Софианци ще се приемат от @Боби Димитров и за това не съм посочил адрес. Ако има проблем с това или промяна, за която не съм разбрал, адресът на който може да изпратите растенията е Еконт офис София Линкълн, имената ми са Лозан Красимиров Богданов, а телефонният ми номер е 0878 724 765. И все пак, нека Боби да каже дали ще е удобно да получи растенията, въпреки, че до колкото помня го беше предложил преди време.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Ами Боби да им пише един мейл. Няма нужда да си оставяш данните публично, Лозане. Да не вземат да ни санкционират от ЕС! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Лозан
преди 43 минути, Славянски написа:

Ами Боби да им пише един мейл. Няма нужда да си оставяш данните публично, Лозане. Да не вземат да ни санкционират от ЕС! :)

То па едни данни :D Те моите вече са публично достъпни при поискване от хакерите, хакнали сървъра на НАП.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Боби Димитров

Добре де, защо се създава пак ситуация на излишно напрежение и нереална спешност?! Растенията още не са в България дори, а вече има паника, че адреси не били изпратени... Преди края на идната седмица изобщо няма и да ни дойде реда. Нали ви писах, че преди 5ти няма да почне разпращането? Спокойно, на кого е полезно паникьосването, не разбирам?

И да се повтори едно нещо по 5 пъти, защо? Писал съм в тая тема няколко пъти, че мога да получа растенията на всички желаещи в София, вкл. Лозко, Любо, Ру, Алис, който си поиска. Христо е в Шумен.

Според мен правилната процедура е да си пратя аз адреса (вече е направено), а който иска да получа и неговите растения, да пише по мейл "моля моите да идат при Боби Димитров" и те така.

Позволете пак да цитирам Карлсон: Спокойствие и само спокойствие!

• Харесвам 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски
преди 2 минути, Боби Димитров написа:

Според мен правилната процедура е да си пратя аз адреса (вече е направено), а който иска да получа и неговите растения, да пише по мейл "моля моите да идат при Боби Димитров" и те така.

И вече остава да си делите транспорта :) Ами да пишат хората. Това е добър вариант за пестене на средства от транспорта и по-малко опаковъчна работа на разсадника.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
alys

Няма да повтаряме. Мир. :D 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
almodovar
преди 5 часа, Боби Димитров написа:

Добре де, защо се създава пак ситуация на излишно напрежение и нереална спешност?! Растенията още не са в България дори, а вече има паника, че адреси не били изпратени...

идеята на предварителното изпращане на адресите за получаване , па макар и от един човек ( отговарящ за пратките на още трима примерно ) е следната. Преди пристигането на растенията, които, ако не ме лъже паметта са около две хиляди и петстотин, мисля някъде там бяха... та на тях се изготвят поотделно етикети, след което се прави една огромна таблица с адреси по реда на изпращане, след което тези адреси се изрязват и се вкарват в една папка с която се работи през следващите дни. Тези неща се правят преди да пристигнат растенията, за да може всичко да е изрядно подредено , за да не стават грешки и излишно разтакаване. За 17 поръчки до сега от Франция , организирани на този принцип, абсолютно винаги съм забелязал, че се търсят неизпратени адреси или изпратени такива , или примерно с грешен телефонен номер ( вероятно несъзнателно сгрешен ), знам каква е суматохата, когато пратката ти е подготвена , а нямаш адрес или телефона е сгрешен. Над 100 човека участват, нещата не са толкова прости, колкото и да ни се иска да е така, но уви. За да има спокойствие, трябва да има и ред :) , лека вечер от мен

• Харесвам 4

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

В момента само ти разглеждаш тази страница.

• Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване