Jump to content

Преди да се регистирате, молим ви прочетете Правилата на форумите и Какво е Без Мотика?.

Славянски

Групова поръчка на растения от Франция (PLANDOREX)

Recommended Posts

Славянски
преди 1 час, Варела написа:

До събота смятам все ще издържат..

Може ли малко разяснение кое какво е на снимката?

преди 1 час, almodovar написа:

защо са ти двуметрови фиданки ??? Никога не съм разбирал хората , които търсят едри и дебели фиданки на гол корен.

Не че търся двуметрови, но ако дръвчето е по-голямо и е извадено с хубава коренова система, какъв е проблемът короната да се запази повече? Иначе тази година април си взех една такава праскова доста голяма от пазара... Ами така и не тръгна да се развива повече от месец. Накрая изби долу почти до земята... джанка, но имаше и от прасковата. Аз лично съм садил дървета, които са резнати примерно на 120 см от разсадника и вървят бавно, а също съм слагал и такива на 180 см без скъсяване (имаха вече някакви странични клонки) и в интерес на истината тези с повечето запазени клони се представят по-добре. Понеже мястото не е защитено от сърни, предпочитам да са по-високи, а не да ги държа до 2-3 метра като някои овощари.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

Eй, чак сега видях, че не съм видял, че са ми писани две мъжки облепихи. Една бях поръчал, но като не съм гледал където трябва, ще имам една за резерв.

На 3.10.2019 г. at 8:49, Славянски написа:

Венетка, ние с Ру се отказваме от сорта мъжка облепиха, който не събира бройки (HIPPOPHAE Polmix) и поръчваме вместо това от HIPPOPHAE rhamnoides Hikul (male), който е поръчал Гошев. За Ру 2 бр. и за мен 1 бр.

@Venetka и @nelka_iai, май са разменени бройките ни - 2 за @Ру® и 1 за мен. Той е писан с една, а аз с две. Не знам има ли как да му я пратите втората на него, пък ние после да се оправяме с парите? Ама и той не е видял, че му е писана само една начи... три последователни грешки от трима ни и така... Или нещо да се направи с наложения платеж ако не е проблем?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ру®
преди 19 минути, Славянски написа:

май са разменени бройките ни - 2 за @Ру® и 1 за мен.

Вземай ги двете, ще имаш една резерва. Така и така си ги платил, да не усложняваме допълнително нещата?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски

На мен реално втората не ми трябва. Ще имам две мъжки и една женска. А ти имаш пет женски вече. Нека ти ги пратят на теб, пък ще се оправим. То е за 4,50 лв. цялата работа. Ако Нелка няма против, да я праща на тебе (сега, ти ако не я искаш, пиши да остане както е и това е). Иначе ще ѝ търся на кого да я давам. Аз имам и още две облепихи с неизвестен пол, та може да ми излязат и 3 или 4 мъжки заедно с тези двете!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Venetka

Славянски, четох, четох и не се тотално Обърках. Някъде нещо съм записала неправилно ли?? Качвах таблица за потвърждение и след нея ли има някъде грешка. Ако не ти трябва облепихата прати ми я на мен с наложен платеж и готово.

Качвам снимки от получените растения, тия на гол корен ММ не ги е разопаковал и си седят в упаковката.

Освен декоративната лоза и нара / много дребосъчест ми се стори / другото от снимките не го разпознах.

5dc105995bf45_Picture-2019-11-0415_20_38.thumb.jpg.b77e732d97113216d5f54013742b091c.jpg5dc1059d0f473_Picture-2019-11-0415_20_40.thumb.jpg.b31388a3307d4e9d56a9b7d12a0a01c2.jpg5dc105a0c658a_Picture-2019-11-0415_20_43.thumb.jpg.654130526df6d560e8dd6c82547a2301.jpg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Venetka

Аз молих за услуга Анелия по повод на тази поръчка. ММ почива в понеделник, а после тази седмица е с такова работно време, че нито от офис на Еконт може да вземе пратка, нито да отиде до разсадника. Затова вчера взе на Валери и нашите растения.

Много тъпо това с Еконт. Толкова удобно беше до сега, какво им е щукнало та и обем ще мерят и то за растения??

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Venetka

В неделята четох за малината Glen Coe и разочарованията от нея. Малината била вкусна и красива на цвят и не толкова агресивна, не пускала много коренови издънки. Като минус се отчита огромния и прираст във височина. Обсъждаше се кой как я е рязал, но се оказва, че независимо от различните видовя рязане малината достига височина 3,50-4 метра всяка година и се налага да се свалят надолу клоните чрез привързване. Имайте го предвид.

• Харесвам 3

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Гост
преди 7 часа, Славянски написа:

Eй, чак сега видях, че не съм видял, че са ми писани две мъжки облепихи. 

Ще я взема към моята поръчка, пиши им да я сложат, ако не са ти я изпратили. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Venetka

Сега видях какво съм написала дремейки... и не се Обърках. Абе, съвсем се обърках.... това исках да кажа.

Димо, ако не ти трябва облепихата няма проблем и на мен да я пратят. Аз така или иначе имам какво ли не, що пък и една мъжка облепиха да няма

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
nelka_iai
преди 8 часа, Славянски написа:

Eй, чак сега видях, че не съм видял, че са ми писани две мъжки облепихи. Една бях поръчал, но като не съм гледал където трябва, ще имам една за резерв.

@Venetka и @nelka_iai, май са разменени бройките ни - 2 за @Ру® и 1 за мен. Той е писан с една, а аз с две. Не знам има ли как да му я пратите втората на него, пък ние после да се оправяме с парите? Ама и той не е видял, че му е писана само една начи... три последователни грешки от трима ни и така... Или нещо да се направи с наложения платеж ако не е проблем?

Ако ви устройва ще изпратя една мъжка на @Славянскии ще му върнем парите за другата с пратката, а на @Ру®ще изпратя две, като едната ще е с наложен платеж. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски
преди 57 минути, nelka_iai написа:

Ако ви устройва ще изпратя една мъжка на @Славянскии ще му върнем парите за другата с пратката, а на @Ру®ще изпратя две, като едната ще е с наложен платеж. 

Това за мен е супер! Мерси.

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски
преди 2 часа, Venetka написа:

Славянски, четох, четох и не се тотално Обърках. Някъде нещо съм записала неправилно ли?? Качвах таблица за потвърждение и след нея ли има някъде грешка. Ако не ти трябва облепихата прати ми я на мен с наложен платеж и готово.

Да, разменила си ни бройките с Ру, но и ние не сме забелязали и сме потвърдили грешката, тъй че всички сме в кюпа. Не се притеснявай, нищо няма да ти пращам. Жената предложи да коригира грешката.

преди 1 час, Димо 33 написа:

Ще я взема към моята поръчка, пиши им да я сложат, ако не са ти я изпратили. :)

Сега видях, че и ти си писал. Ами много усложняваме работата. Ти женска имаш ли въобще? Ако Ру ти я даде, вземай я. Но според мен го правим тройна работа така.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Гост

Добре,  просто предложих. Направете каквото е нужно. :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Славянски
преди 2 часа, Venetka написа:

Много тъпо това с Еконт. Толкова удобно беше до сега, какво им е щукнало та и обем ще мерят и то за растения??

То аз и на Спиди гледах калкулатора и примерно ако сложиш растения в кашонче 25 х 15 х 55 (доста малко), пак е доста голямо обемното тегло. Хубаво, обемът има значение, но така ще им намалеят пратките със сигурност, ако транспортът стане двоен. А и Спиди наистина искат добре опаковано. Че смятайте по Български пощи съм пращал високи фиданки и ги приеха, пристигнаха на следващия ден, единствено, че там с наложения платеж и бумащината работата е зле. Те за една пратка попълват документи по 10-15 минути.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ру®

Голям проблем с тия облепихи?!   - според мен беше най-добре да си остане както си е, т.е. и Славянски и аз да си вземем каквото сме си потвърдили и платили от таблицата и да не се разправят с връщане и пращане на пари .... но в крайна сметка ми е все тая - нито имам проблем да остана с една облепиха, нито ще ми пречи да платя за още една с наложен платеж и изобщо - каквото е най-удобно за останалите ме устройва напълно. 

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Гост

Как ще процедирате с растенията, ще ги засаждате веднага, или ще изчакате? 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Лозан
преди 4 часа, Venetka написа:

В неделята четох за малината Glen Coe и разочарованията от нея. Малината била вкусна и красива на цвят и не толкова агресивна, не пускала много коренови издънки. Като минус се отчита огромния и прираст във височина. Обсъждаше се кой как я е рязал, но се оказва, че независимо от различните видовя рязане малината достига височина 3,50-4 метра всяка година и се налага да се свалят надолу клоните чрез привързване. Имайте го предвид.

@Venetka, не виждам какъв му е минуса на това да расте буйно? Колкото повече, толкова повече :) Просто трябва да го имаш предвид при избора на място. А и при мен с тази водна оскъдица... едва ли повече от 1,50 ще порастне, но дай Боже и 3 да стигне. Аз ще се радвам. Благодаря сърдечно на хората чиято заслуга е да се сдобия с тези интересни видове!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Ру®
преди 58 минути, Димо 33 написа:

Как ще процедирате с растенията, ще ги засаждате веднага, или ще изчакате? 

Аз смятам да ги засаждам веднага, за да си спестя чуденето - какво да ги правя и как да се грижа за тях - докато ги засадя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Лозан

И аз смятам да ги засадя още тази събота и неделя. Дано не изникне някой друг ангажимент, че не ги знам колко ще изтраят на гол корен, па макар и у кофа с вода.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Venetka

Лозане, и повече от 3 седмици съм съхранявала растения на гол корен. В кофа с влажен пясък обаче, не само с вода. И нашите ще седят до понеделника тоя път.

Пък ха дано времето тогава е хубаво и да успеем ад ги засадим.

За малината просто реших да пиша какво съм прочела. То хубаво да са високи, ама като нашите най-обикновени подарени от съседката това лято минаха 2,5 метра и вързаха обилно на тая височина видях зор как да ги обръщам. Та затова 3,5-4 метра ми се стори страшно високо..

• Харесвам 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създай нов акаунт или се впиши, за да коментираш

За да коментираш, трябва да имаш регистрация

Създаване на акаунт

Присъедини се. :) Регистрацията става бързо!

Вход

Имаш акаунт? Влез оттук.

Вход

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

В момента само ти разглеждаш тази страница.

• Създай нов...

Информация

Поставихме cookies на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите Условия за ползване